‘Borstvoeding voor tweelingen’ bijeenkomst in Rode Kruis Ziekenhuis

Van 4 t/m 10 oktober 2010 is het Wereld Borstvoeding Week. Speciaal voor ouders en zwangeren van tweelingen organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk op maandag 4 oktober de themabijeenkomst ‘Borstvoeding voor twee’.

Verschillende sprekers geven tips over de ‘ins en outs’ van borstvoeding in vele verschillende situaties en stadia voor en na de bevalling. Zoals voorbereiding tijdens de zwangerschap, starten met borstvoeding, kolven, borstvoeding na een keizersnede of als je kinderen in de couveuse liggen.

Daarnaast is er een informatiemarkt met onder meer boeken en voedingbeha’s en voldoende gelegenheid voor ouders, zwangeren en hun partners om uitgebreid vragen te stellen én ervaringen uit te wisselen. Ook wie geen borstvoeding meer geeft en dit jaar is bevallen van een tweeling, is van harte uitgenodigd. De tweelingbaby’s mogen mee!

Programma
– 18.30-19.00 uur: inloop, bezoeken kraampjes
– 19.00-20.15 uur: borstvoeding in verschillende situaties, door verschillende sprekers:
* Hester Hillegers, lactatiekundige in het RKZ: borstvoeding geven aan een tweeling
* Een tweeling kraamverzorgsters (!) over zorgen voor een tweeling als je thuis komt
* Een kinderverpleegkundige van het RKZ over borstvoeding als je kindjes in de couveuse liggen
* Moeder van een tweeling van een half jaar; ervaringen uit het dagelijks leven
– 20.15-21.00 uur: ervaringen uitwisselen onder genot van hapje/drankje en bezoeken kraampjes

Ook is iemand van de Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen aanwezig om vragen te beantwoorden. De bijeenkomst wordt gehouden in het restaurant op de tweede etage van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, Vondellaan 13.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via www.rkz.nl of bij het Patiënten Service Bureau, in de hal van het ziekenhuis, via patientenservicebureau@rkz.nl of telefoonnummer 0251 26 51 11

Plaats een reactie