Borstkankermaand ingeluid in Eindhoven

Roze, roze, roze… Het stadion van FC Eindhoven stond zaterdag in het teken van Pink Ribbon. Duizenden mensen kwamen samen om de borstkankermaand in te luiden. Dit deden ze door samen een groot Pink Ribbon-lint te vormen. Het Europees record werd naar Nederland gehaald: 3078 mensen stonden in het lint. Stichting Máxima en Pink Ribbon kregen een cheque overhandigd van ruim 27.000 euro.

Máxima Medisch Centrum (MMC) uit Eindhoven was initiatiefnemer van dit evenement. “Wat een geweldige dag! Al deze mensen hebben de moeite genomen om naar het stadion te komen om samen een vuist te maken tegen borstkanker”, zegt bestuursvoorzitter Rob van ’t Hullenaar.

De opbrengst van het evenement wordt gedeeld en gaat naar Pink Ribbon en stichting Máxima, het goede doel van MMC. Bij de uitreiking was de cheque nog ruim 27.000 euro. Maar tegen het eind van het evenement kwamen nog veel mensen geld geven en de donaties komen nog steeds binnen. Naar verwachting wordt de 30.000 euro gehaald.

Tientallen vrijwilligers, sponsors en artiesten hebben zich belangeloos ingezet voor dit doel. Dj La Fuente speelde een spetterende set en The Voice of Holland-finalisten Anne, Meike en Joan zongen voor het publiek. Tijdens de recordpoging speelde de Eindhovense band JD Walker een nummer dat werd opgedragen aan iedereen die een geliefde, familielid, vriend of kennis heeft verloren aan kanker. ‘Een kippenvelmoment’ was een vaak gehoorde kreet.

Pink Ribbon en stichting Máxima willen iedereen bedanken die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Plaats een reactie