Borstkanjerdagen: empowermentdagen voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad)

De stichting Borstkanjer organiseert empowermentdagen voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad).

Draad oppakken
Vrouwen met borstkanker gaan een uitgebreid medisch circuit in dat gemiddeld een jaar duurt. De herstelperiode blijkt gemiddeld ook nog een jaar in beslag te nemen. Tijdens deze periode vallen veel vrouwen in een gat en blijft er die onzekerheid, blijft het weg of komt het terug? Deze vrouwen willen eigenlijk niets liever dan de draad van hun ‘oude’ leven weer oppakken. Gewoon, weer bezig zijn met hun werk, hun relatie, hun gezin en alle andere dingen waar ze, voordat ze borstkanker kregen, druk mee waren. Ze willen, met andere woorden, niets liever dan weer normaal functioneren. Uit het medische circuit. Dingen doen die andere vrouwen van hun leeftijd ook doen.

Fit
Vaak voelen ze zich echter nog niet helemaal fit omdat ze zowel geestelijk als fysiek een flinke tik hebben gehad. Vermoeidheid is dan ook een veel voorkomend verschijnsel na de behandeling. En het blijft moeilijk om hun lijf weer te vertrouwen en te geloven dat de borstkanker niet meer terugkeert. En met wie kunnen ze over hun ervaringen praten? Wie begrijpt wat zij de afgelopen periode hebben doorgemaakt?

Een paar dagen helemaal voor jezelf
Borstkanjer wil vrouwen de gelegenheid bieden om er een paar dagen tussenuit te gaan met ‘gelijkgestemden’. Even helemaal voor henzelf, op adem komen, genieten en met elkaar praten over alle ervaringen die hun levens zo intens hebben veranderd. Maar ook op een bewuste manier werken aan een gezond lijf met diverse in- en ontspanningsoefeningen.

Lichter hoofd, lichter lijf, lichter leven
Onder het motto ‘Lichter hoofd, lichter lijf, lichter leven’, organiseert Borstkanjer volledig verzorgde dagen op een prachtige plek in de natuur. Fitwalks, gezonde voeding, Body & Mind-lichaamsoefeningen als Tai Chi, Pilates, de zonnegroet en stretchen maken onderdeel uit van deze dagen, evenals een vleugje meditatie, Boeddhisme en spiritualiteit. Borstkanjer werkt samen met Nannet van der Ham die haar sporen op dit gebied meer dan verdiend heeft en tijdens deze dagen de deelnemers coacht. Haar originele methode heeft z’n kracht bewezen. Veel van haar cliënten zijn de afgelopen jaren door haar positieve, no-nonsense aanpak hun ballast kwijtgeraakt en staan gelukkiger in het leven. Zie ook Nannet haar website: www.ennuecht.nl

Meer informatie en programma: www.borstkanjer.nl

Plaats een reactie