Bonaire krijgt prijs voor duurzaam toerisme

Bonaire heeft de QualityCoast BasiQ Award 2014 ontvangen, een internationale prijs voor duurzaam toerisme.

Roger Davids, Annemarie Vermeer, Albert Salman

Roger Davids van het Bonaire Toeristenbureau (links) ontvangt in het bijzijn van Annemarie Vermeer (Captain Don’s Habitat Bonaire) het certificaat uit handen van de heer Albert Salman (QualityCoast) op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Uit een totaal aantal van ruim 30 Caribische vakantiebestemmingen heeft een internationale jury Bonaire als beste bestemming aangewezen.

Het oordeel van de jury is een bevestiging van de reputatie van Bonaire als absolute topbestemming wat betreft onderwaterleven, duiken en snorkelen voor het Caribisch gebied. De kust en het kustmilieu zijn van hoge kwaliteit. Hierin is het dus heel veel meer bekende Caribische bestemmingen de baas.

QualityCoast Awards
QualityCoast is een programma van de Europese vereniging Kust & Zee (EUCC) en wordt ondersteund door de Europese Unie. Doel van het programma is om badplaatsen duurzamer en milieuvriendelijker te maken en om inspanningen van gemeenten en bedrijfsleven te belonen.

Een aantal touroperators, bijvoorbeeld Holland International van TUI-Nederland, schenkt bijzondere aandacht aan de QualityCoast bestemmingen in hun vakantiebrochures en houden er ook rekening mee bij de selectie van hun vakantiebestemmingen.

Plaats een reactie