Bokito weer vader !

0
586

Op dinsdag 26 juli 2011 is in Diergaarde Blijdorp een gorilla geboren. Dankzij de zwangerschapstest hielden de verzorgers er al rekening mee dat het elk moment kon gebeuren. De moeder is Tamani en de vader is Bokito. Tamani is een ervaren moeder die al drie jongen heeft grootgebracht. Voor Bokito is dit het vijfde jong. Het geslacht van de gorillababy is nog niet bekend.

Tamani verzorgt haar jong goed. Bokito bemoeit zich niet met de opvoeding, zoals een goede familieman betaamt, maar blijft wel in de buurt van de kersverse moeder. Op dit moment bestaat de groep uit Bokito, drie volwassen vrouwtjes, twee baby’s, een peuter en drie kleuters. De komende dagen blijft de gorillafamilie lekker warm en droog in het binnenverblijf waar Tamani haar jong regelmatig aan het publiek laat zien.

Vorig artikelDeadline voor aanmelding Univé Paludanus Prijs nadert
Volgend artikelIllegale hennepteelt aan banden
Avatar
In 1856 huurden twee spoorwegbeambten, de heren van den Bergh en van der Valk een spoortuintje in de Rotterdamse binnenstad om hun verzameling exotische vogels onder te brengen. Deze hobby groeide uit tot de oprichting in 1857, van 'De Rotterdamsche Diergaarde'. De algemene doelstelling van Diergaarde Blijdorp is het steunen en uitdragen van natuurbehoud in de breedste zin van het woord. Dit gebeurt door middel van het beheren, tonen van en fokken met haar zoölogische en botanische collectie. De presentatie van de collectie wordt daarnaast ook vorm gegeven op basis van recreatieve aantrekkelijkheid, die overigens het welzijn van de planten en dieren niet negatief mag beïnvloeden.