Boek van vergeving, een gids van wond naar wonder

Vergeven is een geschenk aan jezelf. Geen gebaar van onzelfzuchtige naastenliefde, maar een grote innerlijke schoonmaak die ervoor zorgt dat je weer lucht krijgt. En de ander? Die heb je daar helemaal niet bij nodig. Willem Glaudemans leert snel én effectief vergeven in zijn praktische Boek van vergeving. De snelste weg naar vrijheid en gezondheid.

Boek van vergeving, Willem GlaudemansHaten, wraakgevoelens koesteren of je slachtofferschap omarmen, we doen het bijna allemaal. Meestal niet eens bewust omdat we niet willen vergeven, maar omdat we niet weten hoe.

We menen bijvoorbeeld dat er zonder excuses of schuldbekentenis van ‘de dader’ geen vergeving mogelijk is. Een misvatting, aldus Willem Glaudemans. Zolang je bezig blijft met die ander, kom je niet toe aan je eigen gevoelens. En blijf je dus hangen in het negatieve. Ervaringsdeskundige Hank Heijn-Engel, verantwoordelijk voor het openhartige voorwoord in Boek van vergeving, beaamt dat van harte.

In bondige hoofdstukken, helder geschreven en zeer to the point, reikt Boek van vergeving je de bouwstenen aan voor succesvolle vergeving. Van de ander of van jezelf, dat is om het even. Het is vooral een doeboek, met veel voorbeelden en oefeningen zodat je meteen aan de slag kunt. Leren loslaten en overgave staan daarbij centraal. Glaudemans zelf noemt het gekscherend ‘vergeven voor dummies’. En inderdaad, makkelijker kan hij het niet maken en het wordt zelfs leuk met zijn zelfverzonnen lie-ma-du-poeh-systeem. Glaudemans doet ons ruimhartig de kunst van het vergeven cadeau. Nu jij nog.

Op zondag 18 november 2012 organiseerde AnkhHermes een bijzondere dag met als thema: Wat gebeurt er als je doodgaat- Inzicht in leven en sterven.

Willem Glaudemans houdt zich bezig met het onderwerp vergeving, zowel persoonlijk als door het geven van lezingen, cursussen, workshops en trainingen. Van zijn hand verscheen onder meer Het wonder van vergeving en Het Boek van het Eeuwige Leven.

Boekgegevens
Titel: Boek van vergeving
Auteur: Willem Glaudemans
ISBN: 9789020208818
Pagina’s: 176
Prijs € 19,95
Verschijningsdatum: 26 maart 2013

Plaats een reactie