Nieuw boek Twynstra Gudde Essenties voor samenwerking in wonen en zorg

‘Het duurt te lang’, ‘het kost te veel’, ‘we begrijpen elkaar niet goed’. Dit zijn veelgehoorde klachten tijdens de samenwerking tussen zorgaanbieders en vastgoedpartijen. Dat is niet alleen jammer, maar ook ernstig. Steeds meer mensen hebben aangepaste huisvesting nodig vanwege hun zorg- en ondersteuningsbehoefte. Om aan deze wensen te voldoen is het van belang dat vastgoed- en zorgondernemingen goed met elkaar samenwerken.

Het samenbrengen van deze twee totaal verschillende werelden vereist de nodige kennis.
In Essenties voor samenwerking in wonen en zorg ontrafelen auteurs Van den Beld en Van Zalk, senior adviseurs bij Twynstra Gudde, de complexiteit van deze twee vakgebieden. Ze geven ook inzicht in samenwerkingsproblemen en bieden instrumenten om samenwerking integraal te verkennen, vorm te geven en te verbeteren.

Essenties voor samenwerking in wonen en zorg is een aanrader voor toezichthouders, bestuurders en managers uit de vastgoed- en de zorgsector. Met het voorwoord geschreven door Aad Koster en Hendrien Witte, directeuren van respectievelijk ActiZ organisatie van zorgondernemers en Aedes vereniging van woningcorporaties. Het is voor het eerst dat in één boek wonen en zorg worden beschreven vanuit de perspectieven vastgoed en zorg. De lancering van het boek wordt door Twynstra Gudde in maart gevierd met een inspirerende bijeenkomsten voor toezichthouders, bestuurders en managers uit de vastgoed- en zorgsector. Op www.twynstragudde.nl/wonenzorg is meer informatie te vinden over deze bijeenkomsten.

Plaats een reactie