Boek geeft gezicht aan hersentumorpatiënten

  0
  425

  Hedenochtend heeft voorzitter Klaske Hofstee van Stichting STOPhersentumoren.nl aan directeur Ton Hanselaar van de KWF kankerbestrijding het eerste exemplaar van haar gemaakte boek 1500 Hoofdzaken overhandigd.

  Het boek schetst een voelbaar beeld van wat het hebben van een hersenkanker inhoudt. KWF kankerbestrijding ondersteunt van harte het initiatief STOPhersentumoren.nl omdat de ernst van deze kankersoort veel onderzoek nodig heeft. `Het boek geeft op indrukwekkende wijze een confrontatie met het gezicht en het verhaal van de mens met een hersentumor,` aldus Ton Hanselaar. Het boek is te verkrijgen via de website van de stichting en de opbrengst gaat naar hersenkankerbestrijding.

  Vorig artikelDoutzen Kroes Mooiste Mond van Nederland
  Volgend artikelZuid-Afrika: een oogstrelend avontuur
  Avatar
  Alles begint en eindigt met onze hersenen. Elke gedachte, elk idee. Elke beweging, elk gevoel. Onze hersenen maken dat we het beleven en dat we het kunnen. Dat we in staat zijn tot kleine en grootse dingen. Bewust en onbewust. Diezelfde hersenen maken ons kwetsbaar; de kleinste afwijking kan letterlijk levensbedreigend zijn. Kun je nagaan hoe verwoestend een hersentumor is. Een indringer die zich nestelt op de meest cruciale plek in ons lichaam. Het overkomt in Nederland ieder jaar vele mensen. Jaarlijks komen er ong. 1500 kwaadaardige hersentumorpatiënten bij en ong. 900 goedaardige hersentumorpatiënten. Dat kunnen en mogen we niet accepteren. Daarom komt de Stichting STOPhersentumoren.nl in actie. We zamelen geld in om onderzoek mogelijk te maken naar iedere vorm van primaire hersentumnor, voor alle leeftijdscategoriën. Voor kinderen en volwassenen. Zodat we hersentumoren zo snel mogelijk met succes kunnen bestrijden. We hebben inmiddels de eerste omvangrijke onderzoeken kunnen financieren en resultaten geboekt.