BodyTite: Nieuwe methode bij liposuctie

Contour Kliniek in Bussum introduceert BodyTite op de Nederlandse markt. Dit is een nieuwe liposuctie behandelmethode waarbij niet alleen overtollig vet op een gelijkmatige manier wordt weggehaald, ook verstrakt het de huid en zorgt het voor een kortere herstelperiode.

Verfijnde behandelmethode met kortere herstel periode
BodyTite maakt gebruik van Radio Frequency Assisted Liposuctie (RFAL), een bewezen veilige techniek die al jaren wordt gebruikt in medische apparatuur. Tijdens de behandeling zorgt RFAL voor warmte golven die de huid en onderliggend weefsel verwarmt. Daardoor worden de vetcellen vloeibaar en kan het vet gemakkelijker weggehaald worden wat zorgt voor een gelijkmatige verwijdering van de overtollige vetcellen. Daarnaast is de herstelperiode korter en het resultaat beter.

Een ander belangrijk voordeel is de verstrakking van de huid tijdens en na de behandeling. Door de jaren heen verliest de huid aan elasticiteit en wordt deze dunner waardoor er kleine huidplooien ontstaan. BodyTite verstrakt de huid tijdens de behandeling. ‘Voorheen behandelden wij alleen cliënten bij wie de huid voldoende elastisch is om na de behandeling weer te herstellen. Wanneer dit niet zo is dan kan de huid verslappen’, zegt Dokter Vito Koeijers, één van de plastisch chirurgen van Contour Kliniek. ‘Nu kunnen wij een behandeling aanbieden waarbij wij de huid een handje helpen om weer te herstellen. De kans op een verslapte huid rond de behandelde locaties is nihil geworden door het gebruik van BodyTite. Dit, in combinatie met een vriendelijkere behandeling en een kortere herstelperiode, maakt deze nieuwe behandelmethode ideaal’ vervolgt Koeijers.

Gecontroleerde en gerichte warmtebron
Het handstuk waarmee het vet wordt verwijderd bestaat uit twee delen, een interne canule en een externe tegenpool. De interne canule zuigt onder de huid vet af en de externe tegenpool zorgt door warmte golven voor een samentrekkende werking op de collageenstructuren. Zowel de temperatuur van de huid als de temperatuur onder de huid, worden continu gemonitord en weergegeven op een display. Wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt slaat de RFAL automatisch af. De behandeling met BodyTite wordt uitgevoerd met de hoogste graad van veiligheid.

Contour Kliniek
Contour Kliniek is gevestigd in Bussum. In ruim 15 jaar heeft zij veel ervaring op het gebied van plastische- en cosmetische chirurgie opgebouwd. Ze is gespecialiseerd in onder andere liposuctie behandelingen en behoort inmiddels tot de top van de Nederlandse markt. ‘Nadat wij een aantal behandelingen hebben uitgevoerd en de resultaten zelf hebben gezien concluderen wij dat BodyTite een hele mooie aanvulling is op onze liposuctie systemen. Met name de vrouwen met verslapte huid, bijvoorbeeld na een zwangerschap, kunnen we effectief van dienst zijn. Dit nieuwe systeem wordt sinds december vorig jaar zeer regelmatig gebruikt en met veel succes. De resultaten zijn erg mooi en de reacties van onze cliënten zijn lovend’ zegt Paul Laarhuis, directeur van de kliniek.

Meer informatie: Liposuctie met BodyTite

2 gedachten over “BodyTite: Nieuwe methode bij liposuctie”

  1. Ik zou graag meer informatie willen over de behandeling. Ik wil graag mijn buik en bovenarmen laten behandelen. Met vriendelijke groet.

    Beantwoorden

Plaats een reactie