Bode Miller heeft ooglaserbehandeling nodig

Het was enigszins opmerkelijk toen de meest gevierde Alpen-skiër in de VS bekend maakte dat hij een ooglaseroperatie nodig had en aangaf dat hij betreurde niet zijn ogen te hebben behandeld voorafgaand aan de Olympische Spelen.

Miller domineerde tijdens de trainingen, echter eindigde hij op een teleurstellende achtste plaats.

“Ik zou eerder dit jaar een ooglaseroperatie ondergaan”, aldus Miller, winnaar van vijf keer Olympisch goud. “We hebben simpelweg niet de tijd gehad wegens het strakke raceschema. Het is spijtig dat ik er geen tijd voor heb kunnen vrij maken, aangezien scherp zicht van cruciaal belang is.”

De trainingen werden gehouden op een stralende dag, echter nam later bewolking de overhand. “Wanneer het licht perfect is, ski ik fantastisch. Zodra het schemer wordt, heeft dit door mijn zicht meer effect op mijn resultaten dan bij anderen”. Miller heeft de beelden van de training terug bekeken om te analyseren wat er mis is gegaan.

“Aan het einde van de dag concludeerden we dat het probleem bij mij lag.” Forest Carey (assistent coach van het Amerikaans team die al jarenlang intensief samenwerkt met Miller) duidde het concreet aan: Bode wint niet als de zon niet schijnt. Miller kan zich vinden in deze constatering en vult deze aan. “Ik heb in de afgelopen vijf jaar niet gewonnen op de dagen dat de zon niet scheen.”

Het was een flinke tegenslag voor Miller. “Deze race was mijn voornaamste focus dit jaar. Ik denk dat iedereen op zoek is naar een verklaring voor mijn slechte prestaties.”

De medisch directeur van Visus Oogkliniek, dr. Otto Wolter, geeft aan dat het verouderingsproces een natuurlijk gegeven is en het hierbij vanzelfsprekend is dat ook de ogen achteruit gaan. Staar is een veelvoorkomende oogaandoening. Ooglaseroperatie of niet, we ontwikkelen allen op een zekere leeftijd staar. Bode had zijn probleem van slecht zicht bij weinig licht waarschijnlijk kunnen oplossen met een simpele ingreep”, aldus Dr. Wolter.

Plaats een reactie