Blotevoetenpad in de A.Vogel tuinen

De A.Vogel tuinen op het prachtige landgoed Zwaluwenburg worden ieder jaar mooier en mooier. Het wordt dan ook elk jaar leuker om een bezoek te brengen aan ‘de gezondste plek van Nederland’. Het spiksplinternieuwe blotevoetenpad zorgt dit jaar voor een verrassende nieuwe natuurbeleving.

Rondleiding door de A.Vogel Tuinen

Het blotevoetenpad wordt op donderdag 17 mei 2012 op spectaculaire wijze geopend.

Volgens Alfred Vogel is het lopen op blote voeten een geweldige remedie tegen geestelijke en lichamelijke moeheid. Een blotevoetenpad in de tuinen van A.Vogel was dan ook een logische volgende stap in het vervolmaken van de natuurbelevenis. Hoe voelt het om op mos te lopen? Wat is het effect van de pepermuntplant op een vermoeide voet? En hoe voelen verschillende grondsoorten met de voeten aan? De korte wandeling met verschillende voelbelevenissen eindigt bij een waterbron naast de speeldernis, waar kinderen kunnen klimmen en klauteren op natuurlijke speelattributen.

Bewegen is gezond
Alfred Vogel, grondlegger van het merk A.Vogel, was een groot voorstander van een actief leven. ‘Wie regelmatig wandelt zet heilzame krachten aan het werk, die de gezondheid ten goede komen’, was de filosofie van de man die zelf 94 jaar oud is geworden. Naast het ontspannende blotevoetenpad – want ontspanning in de buitenlucht is net zo belangrijk in Alfred Vogels filosofie – is er daarom de vorig jaar gelanceerde trimbaan. Met oefeningen op alle niveaus, van beginnend tot gevorderd.

Ervaar het zelf!
De tuinen zijn dagelijks geopend van zonsopkomst tot zonsondergang dus bezoekers hebben alle gelegenheid om een al dan niet actieve wandeling te maken door de schilderachtige kruidenvelden.

Informatieborden vertellen meer over de geneeskrachtige werking en andere bijzonderheden. De tuinen liggen op Landgoed Zwaluwenburg, aan de Eperweg tussen ’t Harde en Elburg.

Meer informatie
www.avogel.nl/tuinen
Activiteiten in de A.Vogel tuinen

Plaats een reactie