Bloemsierkunstenaar Herman Nagelmaker exposeert in ZGT Hengelo

In de polikliniekgangen van ZGT Hengelo zijn werken te bezichtigen van Herman Nagelmaker, bloemsierkunstenaar en vormgever. De expositie duurt van 1 september tot 7 oktober 2010 en is toegankelijk op werkdagen van 8.00 uur tot 17.30 uur.

Het werk van Herman Nagelmaker is het best te omschrijven als een voortdurende zoektocht naar balans in kleur en vorm. Hij wordt uitgedaagd door verschillende technieken en het creëren van eenvoud. Zijn voorkeur gaat uit naar natuurlijke materialen zoals leisteen, hout, staal en (gedroogde) onderdelen van planten en bloemen. Zijn werk is mede gebaseerd op de filosofie achter Ikebana en Bonsai.

Deze twee onderwerpen heeft hij midden jaren 70 als afstudeeropdracht aan de RMTS in Nijmegen gekozen. De simpele lijnen bij Ikebana met achterliggende betekenis, de groeiwijze en het zoeken naar balans bij Bonsai en het met minder-meer-zijn, zijn de inspiratiebronnen voor Herman Nagelmaker.

In binnen- en buitenland heeft hij vele facetten van de bloemsierkunst kunnen uitoefenen, tijdens shows, workshops, presentaties en cursussen voor bloemisten. Anderhalf jaar geleden is hij zijn eigen bedrijf begonnen: BGK Werken. Deze naam staat voor bloemwerken, groenwerken en kleurwerken. Dank aan Marga Brinkhoff voor haar kalligrafische inbreng bij deze expositie.

Meer informatie: www.BGKWerken.com.

Plaats een reactie