Bloed plassen, wat nu?

Het is een verontrustend gevoel als je opeens merkt dat er bloed in je plas zit. Bloed plassen kan verschillende oorzaken hebben, waarvan de ernst kan verschillen.

Bloed plassen
Het kan zijn dat u iets heeft gegeten dat een rode kleur veroorzaakt, zoals rode bietjes of rabarber. Maar het kan ook herleiden naar een infectie op de urinewegen zoals bijvoorbeeld blaasontsteking. Verder zijn aandoeningen aan de prostaat en nieren veel voorkomende oorzaken van bloed plassen. In erge gevallen ligt kanker aan de basis van bloedverlies in de urine.

Oorzaken en behandeling
Wat zijn de oorzaken van bloed plassen en waaruit bestaat de mogelijke behandeling ervan? Kom naar de Isala Publieksacademie op maandag 14 december 2015 in Zwolle of bekijk de live uitzending online op www.gezondheidskrant.nl/isala-publieksacademie.

[quote_box_center]U kunt de lezing ook op een later tijdstip terug kijken op: www.isala.nl/lezingterugzien[/quote_box_center]

Lezing
De urologen van Isala vertellen u graag meer over de oorzaken en behandeling van bloed plassen tijdens deze editie van de Isala Publieksacademie. Tijdens deze avond wordt er ook ingegaan op de mogelijkheden van de robotchirurgie bij de nier en blaas en de nieuwste behandeling foto-dynamische therapie.

Sprekers
De sprekers zijn Tjard de Haan, uroloog in Isala te Zwolle en Ed te Slaa, uroloog in Isala Diaconessenhuis te Meppel en Isala te Zwolle. Beiden werkzaam in het Isala Oncologisch centrum. Aan de hand van hun kennis, ervaring en praktijkvoorbeelden leggen de sprekers uit welke behandelingen er zijn en hoe zij te werk gaan.

Bijwonen
De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van Schouwburg Odeon te Zwolle. Gratis kaarten zijn te bestellen bij de theaterkassa van theater De Spiegel via telefoonnummer 0900-1435 (€ 0,45 p.m.). Met hastag #IPA15 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden gesteld.

Thuis online kijken
De lezing is thuis ook live te volgen via de webstream op www.gezondheidskrant.nl/isala-publieksacademie.

Plaats een reactie