Blinde golfer slaat beurs voor blinden en slechtzienden open

Donderdag 7 april gaat om 10 uur de zestiende ZieZo-beurs van start. Dit is de grootste beurs in Europa voor mensen met een visuele beperking. De beurs, die georganiseerd wordt door het Oogfonds, wordt ‘opengegolft’ door blinde golfer Ronald Boef. Dit jaar vindt de gratis toegankelijke beurs voor het eerst in de lente plaats, op 7, 8 en 9 april in Expo Houten.

Enkele maanden geleden won Boef zowel het Western Australian Championship als het Australian Open voor blinde golfers. Hierdoor schoot hij van de 14de naar 10de plek op de wereldranglijst van blinde en slechtziende golfers. Toen hem gevraagd werd de beurs te openen, reageerde Ronald direct enthousiast: “Ik ken de ZieZo-beurs goed, want ik kom er al jaren. Het is een hele inspirerende beurs met veel nieuwe dingen.” Na de opening kunnen de bezoekers zelf ook een balletje slaan op de puttinggreen.

Innovatieprijs
Aansluitend aan de opening vindt om 11.00 uur de uitreiking van de Oogfonds Innovatieprijs plaats. De prijs is bestemd voor het meest vernieuwende product of dienst op het gebied van blindheid en slechtziendheid. Een Wii-spel van Koninklijke Visio, het Tactipad-tekenbord van Tactileview en de website SkipLink.nl van Bartiméus zijn de drie kanshebbers voor de Oogfonds Innovatieprijs 2011. De prijs bestaat uit een cheque van 2.500 euro en een beeld van kunstenares Lillian Mensing.

Nieuw: jongerendag
Zaterdag 9 april is de eerste ZieZo-jongerendag. Dan organiseren standhouders allerlei extra activiteiten speciaal voor jonge bezoekers. Ze kunnen bijvoorbeeld het Wii-spel voor blinde kinderen spelen, aan een reliëf-tekenwedstrijd deelnemen of een workshop DJ-en, sociale media, lachen of verleiden volgen. Daarnaast is er een kinderspeelhoek met gratis kinderopvang.

Over de beurs
De ZieZo-beurs vindt plaats op 7, 8 en 9 april 2011 in Expo Houten. Het is al 16 jaar dé beurs voor mensen met een visuele beperking en hun omgeving. De gratis toegankelijke beurs trekt jaarlijks ruim 10.000 bezoekers. Met de organisatie van de ZieZo-beurs zorgt het Oogfonds voor een landelijk informatie- en ontmoetingsevenement voor mensen met een visuele beperking.

Plaats een reactie