BLIJF! Hoe blijf je in contact als kanker een rol speelt

Een familielid, vriend, kennis of collega krijgt kanker en opeens is het een stuk lastiger om contact te maken. Het vanzelfsprekende valt weg Je denkt na over elk woord. Wat kan ik zeggen? Zal ik langsgaan of bellen? Zal ik een kaartje of misschien beter bloemen sturen? Voordat je het weet is er weer een week voorbij zonder contact.

Hoog tijd om een boekje open te doen over de mens achter de kankerpatiënt. Als je de diagnose kanker krijgt heb je veel te verwerken. Als dan ook de mensen om je heen veranderen, twijfelen, druk uitoefenen of angstig zijn en niet weten hoe met de situatie om te springen is dat extra lastig.

Openhartige verhalen
In het boek BLIJF! passeren vijf mannen en vijf vrouwen van 24 tot 72 jaar de revue. Twintig bijzonder karakteristieke foto’s maken de ontmoeting nog werkelijker. De lezer krijgt inzicht in het leven, de gevoelens rondom de diagnose, de keuzes en reacties die de kankerpatiënt zoal van hun omgeving wel of niet meemaken tijdens hun periode van ziek zijn. De diversiteit aan verhalen biedt verschillende mogelijkheden om in de spiegel naar jezelf te kijken en nieuwe ideeën op te doen. Er vind een ontmoeting plaats tussen de lezer en de patiënt die vanuit de menselijke kant een boekje opent over zijn/ haar leven. Elk verhaal eindigt met waardevolle tips.

Gebruiksaanwijzing
Dit boek gaat niet over cijfers of aantallen. Het geeft je inzicht in wat er met iemand kan gebeuren als kanker een rol speelt. Het geeft je de mogelijkheid je in te leven. Dit inlevingsvermogen kun je gebruiken om gesprekken met iemand met kanker aan te gaan, op een zodanige manier dat degene zijn of haar verhaal met jou kan delen. In de inleiding vind je een suggestie voor de lezer die angsten ervaart bij kanker. Hier lees je hoe je het boek kunt gebruiken als een oefening om beter om te leren gaan met die angsten en andere lastige gevoelens.

De eigenheid van elk mens
Laat je verbazen door de kracht van mensen die een omslag verwezenlijken. Beleef mee hoe in een aantal verhalen mensen hun geheel eigen wijze weg zoeken en vinden door hun gevoel te blijven volgen, zelfs als iedereen van vriend, familie tot arts daarop tegen is.

Raak ontroerd van een glimlach tot een traan en krijg nieuwe inzichten om in contact te gaan als kanker een rol speelt. Elk mens is anders en zet andere stappen. Bij het ene verhaal voel je je mogelijk heel erg betrokken en bij het andere misschien veel minder, net zoals in het dagelijks leven.

– Wil je graag weten hoe je een mens achter een kankerpatiënt krachtig kunt ondersteunen?
– Heb je behoefte aan nieuwe inzichten om beter te communiceren met een kankerpatiënt?
– Wil je angsten overwinnen om in contact te gaan en blijven?
– Wil je graag optimale ondersteuning bieden?
– Wil je de kracht leren kennen van mensen die een omslag maken tijdens hun zoektocht naar gezondheid?

Dan is BLIJF! echt een boek voor jou.

Meer informatie
www.blijf-incontact.nl
Facebook-pagina Blijf!

Plaats een reactie