Blauwe Kaart beloont sportief gedrag

In het aankomende voetbalseizoen 2014/’15 wordt sportief gedrag bij alle competitiewedstrijden van de F-, E- en D-pupillen beloond met De Blauwe Kaart. Na afloop van elke wedstrijd hebben verenigingen de kans om de tegenstander De Blauwe Kaart uit te reiken, waarmee ze het team belonen voor de sportieve wedstrijd.

Blauwe kaart
Het doel van de Blauwe Kaart is verenigingen en leden stimuleren er een sportieve en plezierige wedstrijd van te maken. Als extra aanmoediging en ondersteuning maken de deelnemende verenigingen en teams die De Blauwe Kaart hebben verdiend kans op een prijs.

Sportiviteit en respect
KNVB Bondsvoorzitter Michael van Praag is tevreden over de landelijke introductie van De Blauwe Kaart: “Sportiviteit en respect op en rond het voetbalveld is een van de speerpunten van de KNVB. Het belonen van sportiviteit maakt voetballers bewust van hun rol om zich op het veld sportief te gedragen. Door de tegenstander te complimenteren voor hun gedrag door middel van De Blauwe Kaart willen we de jongste voetballers van de voetbalbond stimuleren er samen een leuke en sportieve wedstrijd van te maken.”

De Blauwe Kaart is een samenwerking tussen Volkswagen en de KNVB, met als doel sportief gedrag op de voetbalvelden te bevorderen. Vorig seizoen is De Blauwe Kaart in de vorm van een pilot al geïntroduceerd bij wedstrijden in KNVB district West I. In de pilot reikten 40 E- en D-teams een half seizoen bij elke sportieve wedstrijd De Blauwe Kaart aan elkaar uit. Aanvullend is de kaart voor sportief gedrag ook aanwezig geweest op diverse voetbaltoernooien, de districtsbekerfinaledag en de Utrechtse Fair Play Cup. Het belonen van sportief gedrag is door de deelnemende verenigingen, trainers en spelers als erg positief ervaren, waardoor De Blauwe Kaart nu landelijk elke wedstrijd in het pupillenvoetbal wordt ingezet.

De KNVB voelt een grote verantwoordelijkheid om sportiviteit en respect op en rond de velden te stimuleren. Om dat te doen, hebben we een breed pakket aan acties. Van het organiseren van kleedkamerbijeenkomsten bij een vereniging tot het landelijke programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’. De Blauwe Kaart is daar een onderdeel van. De KNVB gelooft er in dat als de bewustwording groter is, dat kan leiden tot een andere houding en sportief gedrag. De voetbalbond ziet het stimuleren van sportief en respectvol voetbal als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de KNVB, van verenigingen, van spelers en ouders.

Plaats een reactie