Blade Runner Oscar Pistorius naar FBK-Games

Oscar Pistorius komt naar de FBK-Games. De Zuidafrikaanse sprinter alias ‘Blade Runner’ loopt bij Neerlands grootste baanatletiekwedstrijd in Hengelo op zondag 27 mei 2012 zijn geliefde 400 meter.

Oscar Pistorius van start op de 400 meter tijdens de WK Atletiek in Daegu, 2011. Foto: Erik van Leeuwen.

Pistorius voldeed vorig jaar met een persoonlijk record van 45.07 sec. aan de limiet voor deelname aan de Olympische Spelen komende zomer in Londen.

Tijdens de WK Atletiek in Daegu 2011 maakte de atleet zijn officieel debuut op een ‘valide‘ atletiekkampioenschap, zowel op de 400 als de 4×400 meter. Hij bereikte daarbij de halve finale 400 meter en startte succesvol in de series 4×400 meter; in de estafette-finale behaalde het Zuidafrikaanse team zilveren medaille. Pistorius is ook veelvoudig Paralympisch kampioen: in Athene 2004 won hij goud op de 200 meter en brons op de 100 meter, in Beijing 2008 pakte hij goud op de 100, 200 en 400 meter.

Oscar Pistorius tijdens halve finale 400 meter WK Atletiek Daegu. Foto: Erik van Leeuwen.

FBK-Games wil spektakel bieden
Jan Arie Bijl, algemeen directeur FBK-Games is verheugd met de komst van Pistorius naar Hengelo: “Oscar Pistorius is een veelbesproken topatleet waar iedereen bewondering voor heeft. Ga er maar aan staan, van kinds af aan leven met een handicap en van een droom werkelijkheid maken. Wat Pistorius bereikt heeft grenst aan het ongelofelijke. Wilskracht en doorzettingsvermogen om zulke toptijden te lopen. En na jarenlange procedures ook nog het gelijk aan je zijde krijgen dat je op internationale kampioenschappen mag deelnemen. Vorig jaar in Daegu was hij een van de smaakmakers. Wij willen op zondag 27 mei 2012 spektakel bieden voor atletiek- en sportfans. Met Pistorius halen we een wereldtopper in huis.”

Bondscoach noemt Pistorius ‘sieraad voor de sport’
Guido Bonsen, Atletiekunie-bondscoach van het Dutch Parathletics Team reageert razendenthousiast: “Pistorius is als mens en atleet een sieraad voor de sport, niet alleen paralympisch. Een voorbeeld, geweldig om hem in Nederland te zien lopen.”

2011 FBK-Games 100 meter mannen heat 1 & 2

Plaats een reactie