Biotrue: Bio-geïnspireerde contactlensvloeistof voor optimaal comfort van de ogen

Door te bestuderen hoe het oog zich van nature reinigt, bevochtigt en gezond houdt heeft Bausch+Lomb een innovatieve contactlensvloeistof ontwikkeld: Biotrue™.

Deze contactlensvloeistof is samengesteld om net zo te werken als de ogen en reinigt, desinfecteert en bevochtigt alle zachte contactlenzen. Biotrue™ is geïnspireerd door de ogen zelf en hierdoor nog comfortabeler voor contactlensdragers.

Afgestemd op de trend dat consumenten het gebruik van producten die dicht bij het eigen lichaam staan steeds meer als onderdeel van hun levensstijl beschouwen, heeft Bausch+Lomb de inspiratie voor de ontwikkeling van Biotrue™ afgeleid van de natuur. Op dezelfde manier zijn vele andere producten ontstaan zoals klittenband, het moderne zwempak dat is afgeleid van de huid van haaien en de lichtweerkaatsende stoffen op de vleugels van een vlinder die inspireerden voor vooruitgang binnen de LED technologie.

Bausch+Lomb heeft zich bij de ontwikkeling van Biotrue™ laten inspireren door het oog zelf. Ze heeft nauwkeurig onderzocht hoe het oog zich van nature reinigt, bevochtigt en gezond houdt. Bausch+Lomb heeft hierbij gebruik gemaakt van drie belangrijke bio-geïnspireerde innovaties waardoor Biotrue™ contactlensvloeistof precies zo werkt als het oog.

Ten eerste heeft de contactlensvloeistof dezelfde PH-waarde als het natuurlijke traanvocht, zodat de lenzen nog comfortabeler ingebracht kunnen worden. De vloeistof bevat verder een natuurlijke bevochtiger die ook in het oog voorkomt en de gehele dag de lens vochtig houdt voor lang draagcomfort. Tenslotte zorgt de vloeistof ervoor dat de functionele eiwitten van het oog hun anti-bacteriële werking behouden. Zachte contactlenzen blijven zodoende de hele dag schoon en worden continu bevochtigd. Op deze manier is een uniek bio-geïnspireerd product gecreëerd voor een optimale verzorging van de contactlenzen én de gezondheid van de ogen.

Biotrue™ is verpakt in een doorzichtige fles. Hierdoor kunt u duidelijk zien hoeveel Biotrue™ lenzenvloeistof u nog heeft en gaat er geen druppel verloren.

Biotrue™ is verkrijgbaar bij uw opticien of contactlensspecialist en de adviesverkoopprijs van een fles van 300 ml is € 13.95.

Voor meer informatie: www.biotrue.nl

Plaats een reactie