Biologische zuivelmerken zetten zich in voor Oeganda

De biologische zuivelmerken Zuiver Zuivel en Groene Koe sparen vanaf 1 oktober weer voor koeien om deze aan boerengezinnen in Afrika te schenken. Met deze derde editie van de spaaractie wordt ook dit jaar weer voor Oeganda gespaard. Zuiver Zuivel en Groene Koe willen, samen met ontwikkelingsorganisatie Heifer Nederland, zoveel mogelijk boerengezinnen in Oeganda een koe schenken. Zo krijgen de gezinnen kans op een betere toekomst en de mogelijkheid om uit de vicieuze cirkel van armoede te treden.

Dit jaar zijn er ook al 83 koeien aan boerengezinnen in Oeganda geschonken. Zo ook aan Joyce Wanjala (41). Zij woont samen met haar man Paul en haar 6 kinderen in het Butaleja district in Oeganda en maakt deel uit van de Mudodo Women’s Group. Dankzij de spaaractie in 2008 heeft zij deze zomer haar koe gekregen. Koeien in Oeganda geven dagelijks 15 liter melk. Melk is een belangrijke bron van vitaminen en mineralen waardoor de gezondheid en weerstand van het hele gezin verbetert. Door het geld dat ze verdient met de verkoop van een deel van de melk, kunnen haar kinderen weer naar school.

Ook dit jaar sparen voor Oeganda
Ook dit jaar gaan Zuiver Zuivel, Groene Koe en Heifer weer voor Oeganda inzamelen. Men wil minstens E 30.000 bij elkaar sparen om volgend jaar ook de andere vrouwen van de Mudodo Women’s Group hun koe te kunnen geven. Vanaf 1 oktober a.s. gaat de spaaractie weer van start en zijn de yoghurt en melkpakken met actiezegel van Zuiver Zuivel en Groene Koe weer verkrijgbaar. Nieuw dit jaar, is dat ook de gasten in bedrijfsrestaurants mee kunnen sparen via de portieverpakkingen van Groene koe.

De actieverpakkingen zijn tot 31 december 2009 verkrijgbaar en de zegels dienen vóór 15 januari 2010 te worden opgestuurd. Voor iedere volle spaarkaart doneren Zuiver Zuivel en Groene Koe E2,50 aan Heifer Nederland voor Oeganda. Zij zorgt ervoor dat het geld goed wordt besteed. Als dank ontvangt de spaarder een bedankcertificaat en een leuke attentie.

Heifer Nederland
Heifer Nederland helpt arme boerengezinnen in Afrika en Oost Europa door het geven van dieren, zoals koeien, kippen en geiten, en training. Hierdoor kunnen kleine boeren zelf actief werken aan een betere toekomst. Melk en eieren vormen een belangrijke bron van vitaminen en mineralen en wat overblijft wordt verkocht. Met het inkomen worden schoolgeld, medicijnen of goede behuizing betaald. De dieren die de boeren krijgen zijn geen gift, maar een levende lening. Doordat de eerste vrouwelijke nakomeling wordt doorgegeven aan een ander gezin, verspreidt het project zich als een sneeuwbaleffect. Heifer Nederland is in 1999 opgericht en heeft sindsdien al bijna 9.000 gezinnen geholpen.

Zuiver Zuivel en Groene Koe
Zuiver Zuivel en Groene Koe zijn biologische zuivelmerken van Ecomel. Ecomel is de dochtermaatschappij van FrieslandCampina voor biologische zuivel. Ecomel levert sinds 1980 een totaalpakket aan biologische zuivel, boter en kaas voor de natuurvoedingsspeciaalzaak, supermarkt, bedrijfsrestaurants en industriële verwerkers.

Plaats een reactie