Bike Motion Benelux voor sportieve fietsers stapelt record op record

De ‘goednieuwsshow’ voor de sportieve fietsers in Nederland en België. Dit is kort samengevat de beurs Bike Motion Benelux, van vrijdag 22 tot en met maandag (vakdag) 25 oktober in de Jaarbeurs Utrecht.

Het fietseldorado is tot aan de nok uitverkocht en stapelt record op record. Een bezoek pareert alle excuses om niet met een sportieve fiets, in een gezellig groepje of solo, in de vrije natuur op pad te gaan en vele gezonde kilometers weg te trappen. De exposanten zetten alle verleidingen overzichtelijk op een rijtje; niet alleen de hardware in de vorm van de nieuwste fietsen van 2011, de nieuwste collecties strak gesneden functionele wielerkleding en accessoires maar ook reisinformatie en deskundige adviezen op het gebied van training en voeding.

Bezoekers staan in de rij om mee te doen aan een virtuele wielerwedstrijd

Bike Motion Benelux is met liefst 35.000 m², ruim vijf voetbalvelden, omvangrijker dan ooit. Met 210 deelnemers, goed voor meer dan 600 merken, doorbreekt de beurs de magische 200-grens. Het prachtige aanbod, met veel primeurs, wordt omlijst en een uitdagend evenementenprogramma vol introducties, presentaties, demonstraties, shows, wedstrijden en persoonlijke ontmoetingen met coryfeeën uit de wielersport . Epicentrum van de meeste activiteiten, het programma wordt nog uitgebreid, is het grote Activiteitenplein in hal 1.

Navigatie
Marktleider Garmin heeft voor het eerst een eigen stand en geeft daarmee gehoor aan de veel geuite behoefte van beursbezoekers aan informatie over alle aspecten rond navigatie. Op veler verzoek staat tijdens Bike Motion Benelux het ONK Bandenlichten (hal 1) weer op het programma, evenals de Holland Sport Wielerbaan (hal 4), het Literair Wielercafé (hal 2), het Toerisme Paviljoen (hal 2), in omvang verdubbeld, en de fietstochten naar de beurs vanuit diverse windstreken. Compleet nieuw initiatief is een oogstrelend Italië Paviljoen (hal 4).

Bike Polo toernooi
Over primeurs gesproken: de beursbezoekers kunnen zich alvast verheugen op een spectaculair bike polo toernooi (hal 1) met een breed internationaal deelnemersveld uit o.a. Duitsland, Spanje en eigen land. Bike polo heeft dezelfde regels als gewoon polo, alleen zijn de paarden vervangen door stalen rossen. Ieder model fiets zonder scherpe randen is toegestaan. Bike polo werd in 1891 bedacht door gepensioneerde Ierse wielrenners en trekt de laatste jaren veel belangstelling met een groeiend aantal spelers over de hele wereld. Bij een wedstrijd komen twee teams van drie spelers tegen elkaar in actie die proberen te scoren met de korte kant van de ‘mallet’, de stick. Behendigheid is een eerste vereiste want de voeten mogen de grond niet raken. Gebeurt dit toch dan moet de speler razendsnel ‘aftikken’ aan de zijkant van het veld voordat hij weer mag deelnemen aan het spel. Tijdens Bike Motion Benelux betreden 28 teams het strijdperk. De beste acht gaan door naar de finaleronde met een knock-out systeem, dus zonder herkansingen of kleine finale.

Awards
De eerste verkiezing dit jaar van de Bike Motion Benelux Awards onderstreept de rol van de beurs als trefpunt van ter zake deskundige sportieve fietsers en fietsprofessionals. Een vakjury selecteerde vijf nominaties uit de innovatieve producten van exposanten en kiest samen met de vakbezoekers, die via www.bikemotionbenelux.nl een keuze kunnen maken, de uiteindelijke winnaar van de vakprijs. Deze wordt op de eerste beursdag om 12.00 uur uitgereikt. De consumenten kunnen voor de Publieksprijs hetzij via de site een stem uitbrengen of tijdens de beurs op het Innovatieplein (hal 3). Alle nominaties en de inmiddels toegekende vakprijs staan hier opgesteld. De winnaar van de Publieksprijs wordt onthuld op de laatste beursdag om 16.00 uur.

Bike Mmotion Benelux
Bike Motion Benelux 2010 is van vrijdag 22 t/m zondag 24 oktober 2010 voor iedereen toegankelijk. Maandag 25 oktober is de vakdag, voor vakhandel en pers.

Voor meer informatie: www.bikemotionbenelux.nl

Plaats een reactie