Bike MOTION 2013 voor sportieve fietsers

Met tips en adviezen van wielerexperts gaat de bezoeker van Bike MOTION Benelux 2013 als een betere sportieve fietser naar huis.

BikeMotion 2

Gewapend met de juiste kennis over o.a. trainingsmethodes, bergop fietsen, sportvoeding en de juiste fietshouding, krijgen de persoonlijke fietsprestaties een stevige boost. Iedereen kan zich verbeteren.

Sportieve fietsers
De vernieuwde Bike MOTION Benelux is de zevende hemel voor sportieve fietsers, telt 250 stands met deskundige exposanten, pronkend nieuw aanbod en wordt omlijst met veel nieuwe activiteiten. Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 oktober 2013 in de Jaarbeurs Utrecht.

Sportieve ambities
Het workshoptheater is de place to be voor de prestatiegerichte bezoeker die maximaal wil profiteren van informatie van experts om de sportieve ambities te kunnen vervullen. Thema’s die worden behandeld zijn onder andere het rijden met GPS, electronisch schakelen, gezondheidsadvies, fietsbeheersing en trainingsadviezen. Ook de sportieve fietsers die zelf onderhoud aan de fiets willen doen krijgen in het theater veel praktische tips om de kennis bij te schaven en de sleutelvaardigheid te verbeteren.

BikeMotion 1
Gadget Store
Bike MOTION Benelux 2014 heeft nog heel wat meer nieuwe activiteiten in petto. “Veel bezoekers zullen blij worden van de Gadget Store waar leuke gadgets van diverse fietsmerken te koop zijn”, zegt projectmanager Anne-Marie Vos van VNU Exhibitions. “Op het buitenterrein komen een MTB testparcours en een Pump Track te liggen. De bezoekers krijgen hier de kans de nieuwste MTB’s te testen en kunnen clinics volgen om de MTB-technieken aan te scherpen. In de Men at Work werkplaats vertonen zelfbouwers hun kunsten. Een van de mannen bouwt frames, een andere vlecht wielen en een derde demonstreert het kitten van tubes”.

“Bikefitters geven uitleg over de exacte afstelling van een fiets op de lichaamsbouw van de berijder. Op Wattbikes kunnen bezoekers nauwkeurig de krachten laten meten die op de pedalen worden uitgeoefend en krijgen een passend advies om de fietstechniek te optimaliseren. Ronduit spectaculair is de Vertical Bike waar durfallen kunnen proberen om met een mountainbike omhoog te fietsen. Bekende activiteiten zijn de altijd populaire Holland Sport Wielerbaan en free style BMX, met wedstrijden van de beste BMX-ers van Europa om een fel begeerde prijzenpot en dagelijks demonstraties”.

Fietspassie
Niet alleen met adviezen over prestatieverbetering kunnen de beursbezoekers de fietspassie in een hogere versnelling zetten. Grote stimulans is ook het merkenaanbod, van toppers tot kleine exotische partijen, dat menig bezoeker zal verleiden tot een nieuwe aanschaf. Importeurs en fabrikanten introduceren de collecties voor het komende seizoen. De nieuwste modellen racefietsen, mountainbikes, trekking- en BMX-fietsen. Onderdelen en accessoires. Fietskleding, schoenen, brillen en helmen. Ook voor alle informatie over fietsvakanties en bestemmingen zijn de sportieve fietsers op Bike MOTION Benelux aan het juiste adres.

Toprenners
Traditioneel maken veel profrenners hun opwachting op Bike MOTION Benelux. Grote namen uit het professionele circuit nemen de tijd voor hun fans die reikhalzend uitkijken naar een persoonlijke ontmoeting met hun idolen, fotoshoots en signeersessies. Zodra bekend worden de namen van de renners op de beurssite bekendgemaakt. Maandag 14 oktober 2013 is traditiegetrouw de vakdag van Bike MOTION Benelux en uitsluitend toegankelijk voor professionals uit de branche.

Beursinformatie
Bike Motion Benelux, 11 t/m 13 oktober 2013, Jaarbeurs Utrecht. Openingstijden: vrijdag 11 oktober van 12.00 tot 21.00 uur, zaterdag 12 en zondag 13 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. Kaarten aan de kassa kosten € 16,00. Meer informatie + voordelige online voorverkoop: www.bikemotionbenelux.nl.

Plaats een reactie