Bijwerkingen van hormonale therapie bij borstkanker

Het Lievensberg ziekenhuis verzorgt op 21 september een informatieavond over de bijwerkingen van hormonale therapie bij borstkanker. In Nederland krijgt één op de negen vrouwen te maken met borstkanker. Behandeling is een vaak intensief en ingrijpend proces. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een combinatie van behandelmethoden, zoals het gebruik van medicatie naast een operatie. Hormoontherapie is daarvan een voorbeeld.

Tijdens de informatieavond gaan diverse sprekers in op de symptomen die zich voordoen bij hormoontherapie. Fysiotherapeut Dick Quak vertelt over de fysieke veranderingen tijdens deze behandeling. Diëtiste Ineke Opera van het MMC Eindhoven belicht de verandering in het eetpatroon tijdens het behandelproces. Verder komen enkele overgangsconsulenten en enkele seksuologen aan het woord.

De informatieavond vindt plaats in de aula van het Lievensberg ziekenhuis. Vanaf 18.30 uur is de zaal geopend. (Ex)patiënten, partners, familieleden en andere belangstellenden zijn welkom. Tijdens de avond is volop de gelegenheid vragen te stellen en ervaringen te delen met lotgenoten. Deelname is gratis.

Aanmelden kan tot maandag 20 september via het Patiëntenservicebureau: telefoon 0164-278795 of via email psb@lievensberg.nl

Plaats een reactie