Bibies urinetest voorspelt geslacht baby

Bibies introduceert in Nederland een urinetest die al in de zesde week van de zwangerschap het geslacht van de baby kan voorspellen. Deze gadget voor nieuwsgierige ouders werkt hetzelfde als een zwangerschapstest en kan in alle privacy thuis worden gedaan. De betrouwbaarheid ligt volgens onderzoek rond de 90%.

Sinds 2007 zit de zogenaamde 20-weken echo in het basispakket van de zorgverzekering. Stellen die graag willen weten of hun ongeboren kindje een jongetje of een meisje is kunnen tijdens deze echografie vragen of zij in verwachting zijn van een jongen of een meisje. Meer dan de helft van de ouders maakt hier sindsdien dankbaar gebruik van.

Met de komst van de geslachtstest van Bibies kunnen ouders al na zes weken zwangerschap een voorlopige voorspelling doen van het geslacht van hun baby. Bibies drukt ouders wel op het hart om niet gelijk de babykamer van een roze bloemetjesbehang te voorzien als het testvenster roze kleurt. ‘Het is een thuistest en daarmee blijft het een fun-product. De uitslag bij een goed uitgevoerde test ligt rond de 90%. Er bestaat dus altijd een kleine kans dat de 20-weken echo alsnog een grote verrassing is.’

6 gedachten over “Bibies urinetest voorspelt geslacht baby”

 1. Deze site vermeldt niets over welke stoffen gemeten worden… Alleen een vaag “lichaamsstofjes” of zoiets. Heeft iemand meer concrete informatie? Ook ik vraag me af of je zoiets met een urinetest kan bepalen.

  Beantwoorden
 2. Alsof het nog niet erg genoeg is dat er direct na de geboorte een geslacht wordt vastgesteld en vastgelegd. Ik merk dat mensen hun kind echt als ‘meisje’ of als ‘jongen’ opvoeden, met alle gevolgen van dien. Laat die kinderen toch gewoon mens zijn!

  Beantwoorden
 3. @petra; zelf geen kinderen of gender-dual? Wat doe je op deze site als je niet in geslachtsbepaling vooraf, gelooft??
  Ik ben erg blij met de test, omdat ik stiknieuwsgierig ben maar ook heeeel erg druk, dus al vroeg met voorbereidingen begonnen ben. Lekker alles roze, ja. En vergis je niet: een kind is in de eerste plaats natuurlijk ‘mensje’. Hoe ik het stereotiep of niet opvoedt, is mijn zaak!

  Beantwoorden

Plaats een reactie