Bezoek aan zonnebankstudio’s stijgt explosief

Vanaf 21 juni, de dag dat dit jaar de zomer is begonnen, is het aantal bezoekers ten opzichte van 2010 met 56% gegroeid. Dit heeft voor een groot deel te maken met de slechte zomer die wij tot nu toe beleven. De vele positieve berichten over het goede van de zon draagt er eveneens toe bij dat steeds meer mensen de alternatieve zon opzoeken.

Steeds meer dermatologen en nu ook het KWF geven aan dat een dagelijks portie van 15 minuten zonlicht op de blote huid onmisbaar is voor de aanmaak van Vitamine D.

Steeds vaker wordt aangetoond dat vitamine D niet alleen een gunstig effect heeft op onze algehele gezondheid, maar bovendien het risico op veel soorten kanker drastisch kan verkleinen. Daarnaast helpt vitamine D tegen depressie, geeft het door een betere opname van calcium sterkere botten en tanden en draagt het bij aan een goede werking van de spieren, concentratievermogen en slapeloosheid.

Uiteraard is het hierbij wel belangrijk dat er niet te lang wordt gezond. Want verbranden moet ten alle tijden voorkomen worden. Daarom wordt de huid bij Sunday’s altijd geanalyseerd middels een huidanalyse apparaat. Hierdoor is Sunday’s in staat om een goed en betrouwbaar zonneadvies te geven voor een gecontroleerde zonopbouw van de huid.

Plaats een reactie