Bevorderen duurzame samenleving

Voor mensen met een droom voor een duurzame wereld, organiseert de ASN Bank voor de vierde keer de ASN Bank Wereldprijs. Via de community Voor de Wereld van Morgen nodigt de ASN Bank ondernemers uit die met een goed idee of project de duurzaamheid van de samenleving willen bevorderen. Wie zich inschrijft met een project én er veel mensen enthousiast voor maakt, kan een van de vier themaprijzen van EUR 10.000 winnen, of de publieksprijs van EUR 10.000.

Duurzame thema’s als vertrekpunt
Voor de Wereld van Morgen biedt mensen met een eigen project een platform. Zij kunnen in contact komen met andere initiatiefnemers en met mensen die willen helpen of hun expertise willen delen. Bij de inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs bepaalt de deelnemer bij welk thema van de ASN Bank het project het beste past. Omdat duurzaamheid zo’n breed begrip is, richt de ASN Bank zich op de vier thema’s die haar klanten het belangrijkst vinden Deze thema’s zijn:

– voor eerlijke handel,
– voor duurzame energie,
– tegen kinderarbeid,
– tegen wapenindustrie.

De initiatieven met de meeste stemmen per thema komen in een top 10. Een vakjury selecteert uit deze inzendingen per thema de twee initiatieven met de meeste potentie. Zij strijden in een ‘battle’ om de prijs, waarna de jury beslist. De sitebezoekers kiezen een winnaar uit de veertig beste ideeën. Tijdens de finale op 10 november worden de vier themawinnaars en de publieksprijs bekend gemaakt.

Inschrijven kan van 1 juni tot 23 september 2011 op Voor de Wereld van Morgen.

Over Voor de Wereld van Morgen, de community van de ASN Bank
Steeds meer mensen willen een actieve bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de samenleving. Zij doen dat allemaal op hun eigen manier, groot, klein, nationaal of internationaal. Gericht op mensen, de natuur, of op dieren. De ASN Bank steunt de initiatieven van deze mensen omdat ze, net als de ASN Bank zelf, denken in oplossingen voor problemen die ons allen aangaan. Voor iedereen die deze idealen deelt en ondernemersgeest heeft, is de community Voor de Wereld van Morgen gestart. Met als doel gelijkgestemden de kans te bieden elkaar te ontmoeten en te helpen. Want samen kunnen mensen van een duurzaam idee een succes maken.

Plaats een reactie