Bevel tot sluiting tandartspraktijk Dobra Dentistry Amsterdam

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 4 oktober 2012 aan tandartspraktijk Dobra Dentistry in Amsterdam het bevel gegeven de praktijk te sluiten. Tijdens een inspectiebezoek naar aanleiding van een melding constateerde de IGZ ernstige tekortkomingen die een gevaar vormen voor de patiëntveiligheid.

De richtlijn voor infectiepreventie wordt bij Dobra Dentistry niet of nauwelijks gevolgd. Daardoor is het risico groot dat ziektekiemen direct of indirect van persoon op persoon worden overgedragen. Instrumenten worden gereinigd in een keuken die ook huishoudelijk gebruikt wordt. Bovendien wordt er in de keuken geen scheiding gemaakt tussen “schoon” en “vuil”. Ook de apparatuur voor het schoonmaken van instrumenten voldoet niet of wordt niet op de juiste manier gebruikt.

Patiëntendossiers worden niet goed bijgehouden. Zo trof de inspectie bijvoorbeeld op verschillende plekken in de praktijk röntgenfoto’s aan waarvan niet duidelijk was welke foto bij welke patiënt hoorde. Verder is de veiligheid van de röntgenapparatuur niet gewaarborgd omdat die niet onderhouden wordt.

Dobra Dentistry mag pas weer open als de inspectie heeft kunnen vaststellen dat de praktijk weer verantwoorde zorg kan leveren.

Plaats een reactie