BeterDichtbij is een zorgverzekering van regionale ziekenhuizen

De Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ), waarin 42 algemene ziekenhuizen zijn verenigd, lanceren de BeterDichtbij zorgverzekering. Deze polis kenmerkt zich door goede zorg in de buurt, bij ziekenhuizen waar de menselijke maat centraal staat.

De SAZ neemt het initiatief voor deze polis, maar gaat niet zelf verzekeren. Dat gaan verzekeraar a.s.r. en zorgverzekeraar DSW doen. De basispremie bedraagt € 93,50.

De BeterDichtbij polis is er voor iedereen die zorg graag dicht bij huis heeft. Bij de ziekenhuizen die de BeterDichtbij ontwikkeld hebben staat één ding voorop: de menselijke maat oftewel persoonlijke aandacht. De SAZ-ziekenhuizen zijn stevig verankerd in de regio: ze kennen de patiënten, de huisartsen, de apothekers en andere zorgverleners in de regio. Landelijk werkt BeterDichtbij samen met 42 regionale ziekenhuizen. Hierdoor houdt BeterDichtbij zorg letterlijk en figuurlijk dichtbij, toegankelijk, menselijk en betaalbaar.

De BeterDichtbij polis biedt zorg dichtbij waar het kan en ver weg waar het moet. Zo’n 85% van de ziekenhuiszorg kan worden aangeboden in de SAZ-ziekenhuizen. Voor gespecialiseerde zorg kunnen verzekerden altijd terecht bij topklinische en academische ziekenhuizen. De verzekerde heeft hierin keuzevrijheid.

Behalve de menselijke maat biedt de BeterDichtbij polis ook voordeel. Verzekerden betalen voor vijf veel voorkomende behandelingen: liesbreuk, galblaas verwijderen, kijkoperatie knie, heupprothese, staar operatie, geen eigen risico in de SAZ-ziekenhuizen. Met de BeterDichtbij Bon hebben verzekerden recht op extra zorg naar keuze na een ongeval tot € 250,-. Verzekerden kunnen met hun vragen terecht bij de BeterDichtbij zorgcoach.

Behalve de basisverzekering is er keuze uit vier aanvullende zorgpakketten. De BeterDichtbij polis kan online worden afgesloten en verzekerden kunnen al hun zorgzaken online regelen. BeterDichtbij draagt – nu en in de toekomst – bij aan een duurzame samenleving met goede zorg dichtbij die toegankelijk, menselijk en betaalbaar is en blijft.

Geïnteresseerden kunnen zich nu al voorinschrijven op www.beterdichtbij.nl

Plaats een reactie