Beter Eten 2010 – 1e Real Food Festival en Congres Nederland

‘s-Hertogenbosch vormt van 17 t/m 19 september het decor voor Beter Eten 2010, de eerste landelijke consumentenbeurs op het gebied van Real Food (smakelijke, eerlijke, herkenbare, gezonde en duurzame voeding). Tevens zal er op 17 september een Congres voor ondernemers uit de agro- en foodsector georganiseerd worden in 1931 Congrescentrum Brabanthallen. Het centrale thema van het festival en het congres is ‘Beter Eten voor Iedereen’. De organisatoren Agro & Co Brabant, ZLTO en Libéma verwachten dat 25.000 – 30.000 bezoekers uit heel Nederland op het Festival afkomen.

Real Food (Beter Eten) is beter voor jezelf (gezondheid), beter voor je omgeving (milieu) en beter voor de producent (billijke prijs voor een goed product).

Beter Eten 2010 Festival

Met het festival willen de initiatiefnemers de groeiende groep consumenten aanspreken die op zoek zijn naar betere en duurzaam geproduceerd voedsel en die de band met hun dagelijkse eten willen herstellen. Dus oorspronkelijke en smakelijke producten, voor mensen die bewust leven.

Op het festival Beter Eten 2010 krijgen producenten de mogelijkheid om over hun producten te communiceren. De liefde voor het vak en het respect voor het natuurlijke product gaan bij Real Food hand in hand met goed en verantwoord ondernemerschap.

Het Beter Eten 2010 Festival wordt het landelijke evenement op het gebied van lekker en vooral beter eten. 10.000 m2 beter eten waar de bezoeker kan kijken, proeven, ruiken en genieten van prachtige producten waarvan de oorsprong bekend is. Workshops van topkoks over lekker koken met streekproducten, slagers en bakkers met ambachtelijk gemaakte producten, traditionele boerenkaas- en ijsmakers, speurtochten voor schoolkinderen. Kortom de plek voor iedere consument die van verantwoord en lekker eten houdt.

‘Beter Eten voor Iedereen’ past binnen de overheidsprogramma’s (nationaal en in Europees verband) die duurzaam geproduceerd voedsel en gezond eten stimuleren. Minister van LNV zal om die reden op 17 september het festival dan ook officieel openen.

‘s-Hertogenbosch is de aangewezen plek voor Beter Eten 2010. De Brabantse hoofdstad draagt dit jaar de eretitel Hoofdstad van de Smaak, een initiatief van de Week van de Smaak die van 19 tot en met 26 september a.s. wordt gehouden.

Beter Eten 2010 Congres

Ondernemers kunnen op vrijdag 17 september terecht op het Beter Eten 2010 Congres, dat zich richt op alle spelers uit de food-sector, van producenten en verwerkers tot retailers en horeca. Met presentaties door pioniers op het gebied van Beter Eten en gevarieerde workshops worden ze uitgenodigd de wereld van Real Food beter te leren kennen. Het Beter Eten 2010 Congres is een ideaal platform waar partijen uit de agrofoodketen onverwachte allianties kunnen aangaan om tot smaakvolle en duurzame innovaties te komen. Juist dergelijke initiatieven zullen de acceptatie van Real Food versnellen. Het congres vindt plaats in 1931 Congrescentrum Brabanthallen, het nieuwe congres- en vergadercentrum verbonden aan Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch.

Beter Eten 2010

Beter Eten voor Iedereen
17 – 19 september 2010
Brabant Hallen – Den Bosch
www.betereten2010.nl

Plaats een reactie