Bestrijding eikenprocessierups in Twenterand

De laatste jaren neemt de overlast door de eikenprocessierups in de gemeente Twenterand toe. Binnenkort wordt op verschillende plaatsen in de gemeente preventief gespoten om de overlast van de rups te beperken.

Eikenprocessierupsen beginnen aan hun processie

De gemeente laat de bomen langs een aantal wegen preventief bespuiten met een biologisch middel dat niet gevaarlijk is voor de volksgezondheid. Dit gebeurt overdag door de firma Roelofs. Zijn gaan met een trekker met een hogedrukspuit het middel in de kruin van de bomen vernevelen. Het is de bedoeling om de bomen eind april of begin mei te spuiten.

De exacte datum is nog niet bekend omdat dit afhankelijk is van de weersomstandigheden. Het spuiten wordt op een later tijdstip nog een keer herhaald. De gemeente hoopt de overlast van de eikenprocessierups door het preventief spuiten tot een minimum te beperken.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de eikenprocessierups? Bijvoorbeeld hoe u de rups kunt herkennen en waardoor de overlast ontstaat? Ga dan naar de website van de gemeente Twenterand, www.twenterand.nl, of de GGD, www.ggd.nl. Zijn er ondanks deze informatie nog vragen dan kunt u bellen met de gemeente. Contactpersoon hiervoor is de heer G.H. Nieuwerth van de afdeling leefomgeving. Hij is te bereiken via telefoonnummer 0546 – 840 840.

Het wordt ernstig afgeraden zelf nesten van de eikenprocessierups te verwijderen in verband met de mogelijke gezondheidsrisico’s!

Plaats een reactie