Beste spirituele boek van 2013

Vrijdag 10 januari 2014 is de Maand van de Spiritualiteit 2014 van start gegaan. Arie Boomsma schreef het essay van de Maand, getiteld Troost.

Arie BoomsmaArie Boomsma gefotografeerd door Roland J.Reinders.

Het is een persoonlijke zoektocht naar wat de presentator en auteur troost biedt en hoe hij die anderen kan bieden.

Hij ontving het eerste exemplaar tijdens het openingsevenement Zin Inn Lichter Leven in Centrum De Roos in Amsterdam. Zijn essay ligt voor € 2,50 in de boekhandel. Lichter Leven is het thema van de Maand van de Spiritualiteit die nog tot 9 februari 2014 duurt.

Maand van de Spiritualiteit

Arie Boomsma nam als essayist het stokje over van Jan Mulder, die met zijn essay Doodstil in januari 2013 op nummer één in De Bestseller 60 stond. De Maand van de Spiritualiteit bestaat sinds 2007 en is een initiatief van KRO, dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have. Sinds 2013 organiseert Stichting CPNB de Maand van de Spiritualiteit en dit jaar is ook Zin Magazine als mediapartner aan de Maand verbonden.

Beste spirituele boek van 2013
Welk boek is het beste spirituele boek van het afgelopen jaar? Van 14 januari t/m 2 februari 2014 kan worden gestemd op een van de tien titels uit de shortlist, die op de eerste stemdag bekend wordt gemaakt. Uit de top 3 van publieksfavorieten kiest een vakjury het Beste Spirituele Boek 2013. De winnaar wordt bekendgemaakt op vrijdag 7 februari 2014.

Kijk hier voor de longlist van 25 titels: maandvandespiritualiteit.nl/boeken

Plaats een reactie