Beste continentieverpleegkundige 2010

Collega-continentieverpleegkundigen uit het hele land hebben afgelopen vrijdag Marloes Deterink gekozen als: ‘Beste Continentieverpleegkundige 2010’. Marloes werkt als kinder-urotherapeut bij de poep- en plaspoli in Ziekenhuis Rijnstate en Ziekenhuis Zevenaar.

De titel heeft Marloes te danken aan haar bijdrage aan het opzetten van het landelijke platform Kinder-Urotherapie en het regio-overleg Urotherapeuten. Marloes is onderscheiden met een gouden speld in de vorm van een katheter. Ook heeft ze een geldbedrag gewonnen, dat ze ter beschikking stelt aan een website over urotherapie bij kinderen. Marloes is trots: “Het was ontzettend gaaf om te winnen. Het voelt echt als een beloning voor al ons extra werk.”

Landelijk Platform Kinder-Urotherapie
Marloes Deterink is een van de oprichters van het landelijke platform Kinder-Urotherapie en voorzitter van de regionale overleggen van urotherapeuten. De jury gaf als motivatie voor haar nominatie: Marloes is superenthousiast, haar presentatie is overstijgend en innovatief.

Het landelijk Platform Kinder-Urotherapie richt zich op de 1ste, 2de en 3de lijns behandeling van kinderen met klachten aan de urinewegen. Doel van het platform is om uniformiteit van de behandeling te waarborgen en een kenniscentrum te vormen voor alle disciplines en poliklinieken die zich bezig houden met de training en/of behandeling van kinderen met plasproblemen.

Doel van het regio-overleg is het professionaliseren van het vak urotherapeut. In het overleg komen onder andere aan de orde: casuïstiek, nieuwe medicatie, artikelen en er wordt gewerkt aan het opzetten van protocollen en werkinstructies.

Plaats een reactie