Bescherm gevoelige tanden nu ook met mondspoeling

De zomer staat weer voor de deur! We gaan weer intensiever sporten en de warmere temperaturen vragen om een terrasje met vrienden of samen genieten van een koel ijsje. Kan jij alleen maar dromen van een koel glas water na het sporten, het eerste zomerijsje of zelfs je dagelijks kopje koffie zonder pijn aan je tanden?

Stekende pijn
Je bent helaas niet de enige! Zo’n 40% van de volwassenen heeft hier last van. Deze korte, stekende pijn tijdens het eten van heet, koud, zoet of zuur eten kan erg vervelend zijn en zonder behandeling zelfs leiden tot een verandering van voedingsgewoontes en een verwaarlozing van de mondhygiëne.

Mondspoeling
Met de nieuwe Sensodyne Mondspoeling voor gevoelige tanden is er nu een nieuw gebitsverzorgingsproduct verkrijgbaar om onaangename pijn te voorkomen. Deze mondspoeling biedt langdurige bescherming tegen gevoeligheid voor pijn, helpt tegen tandbederf en geeft een fris en schoon mondgevoel.

Sensodyne Mondwater

Tanden poetsen
Gevoelige tanden krijg je vaak door te krachtig poetsen van je tanden. Als daarna de fijne kanaaltjes (de zogenaamde dentinetubuli) vrij komen te liggen, worden de prikkels van buitenaf doorgeleid naar het binnenste van de tand en kunnen daar een stekende pijn veroorzaken. Dat is dus de pijn die je voelt wanneer het ijsblokje van je frisse cocktail tegen je tanden botst.

Met de juiste verzorging kunnen de klachten worden verholpen, ongeacht of je regelmatig of af en toe last hebt van gevoelige tanden. Dat is de reden dat Sensodyne, de expert op het gebied van gevoelige tanden, deze nieuwe mondspoeling speciaal heeft ontwikkeld voor mensen met gevoelige tanden.

De bewezen werkzame stof kaliumnitraat dringt bij regelmatig gebruik door tot in de tand, kalmeert de zenuw en beschermt zo tegen gevoeligheid voor pijn. Daarnaast versterkt de fluorideformule van de mondspoeling de tanden, voorkomt tandbederf en zorgt door een aangename pepermuntgeur voor een fris en schoon gevoel in de mond.

Productinformatie
Sensodyne® Mondspoeling is alcoholvrij en sinds februari 2015 in twee varianten verkrijgbaar in de supermarkten en bij geselecteerde apotheken:

· Sensodyne® Mondspoeling Cool & Fresh, 500 ml fles, adviesprijs € 6,99
· Sensodyne® Mondspoeling Fresh Mint, 500 ml fles, adviesprijs € 6,99

Sensodyne Mondwater

Plaats een reactie