BENU Apotheken geopend

Maandagochtend 2 april 2012 hebben de vier Escura Apotheken in Veldhoven hun deuren geopend als BENU Apotheek. Samen met de geheel nieuwe apotheek De Zorgmolen in Papendrecht brengt dat de teller vanaf vandaag op vijf.

De komende maanden zullen alle huidige Escura en LLOYDS Apotheken, bijna 200 in totaal, een metamorfose tot BENU Apotheek ondergaan. Hierdoor zullen de huidige formulelogo’s eind 2012 uit het Nederlandse straatbeeld verdwenen zijn.

Voor Bart Tolhuisen, groepsdirecteur Retail, is de opening van de eerste BENU Apotheken een mijlpaal maar zeker geen einddoel voor de organisatie. “De ambities liggen hoog, we willen naar de 300 apotheken, waarbij we streven naar een toename van het aantal eigendomsapotheken en het aantal franchisenemers. Met alles wat wij nu al aan ondersteuning te bieden hebben in combinatie met het nieuwe Europese merk BENU, twijfel ik er niet aan of wij onze ambitie waar gaan maken.”

“Vooral het aantal franchisenemers heeft zich het afgelopen jaar erg goed ontwikkeld”, aldus Frank Groβe-Natrop, managing director van Brocacef Holding NV, waarvan BENU Apotheek onderdeel is. “Vorig jaar hebben wij de franchiseorganisatie geherpositioneerd en geprofessionaliseerd en dat heeft tot een sterke toename van het aantal franchisenemers geleid. In combinatie met de introductie van het Europese BENU merk hopen wij deze positieve ontwikkeling te kunnen continueren.”

BENU wordt de nieuwe naam van ruim 700 apotheken op het Europese vastenland die tot Phoenix group – meerderheids-aandeelhouder van Brocacef Holding NV – behoren. Met het Europese apotheekmerk wil Phoenix internationale naamsbekendheid en merkenvoorkeur opbouwen.

Het merk BENU Apotheek is onderdeel van Brocacef Holding, waarvan ook Blockland, Brocacef, Medithuis, Pack4U en ZALV deel uitmaken.

1 gedachte over “BENU Apotheken geopend”

  1. Eerder dit jaar beklaagde ik mij bij Lloyds over de slechte dienstverlening van de apotheek Dubbeldam, Er zou contact worden opgenomen door de regiomanager (?) – nooit meer iets gehoord. Vanmorgen weigerde men mij op herhalingsrecepten insuline en -naalden te verstrekken, met het argument dat chronische medicatie altijd 2 dagen duurt voor je het meekrijgt. M.I. onacceptabel voor essentiele geneesmiddelen !

    Beantwoorden

Plaats een reactie