BENU apotheek, nieuwe naam voor Escura Apotheek en LLOYDS Apotheken

Escura Apotheek en LLOYDS Apotheken, onderdeel van Brocacef Holding NV, krijgen volgende jaar een nieuwe Europese naam: BENU (spreek uit: Beenuu). De nieuwe naamgeving is een initiatief van Phoenix group, meerderheidsaandeel-houder van Brocacef Holding. De nieuwe naam gaat gelden voor ruim 700 apotheken op het Europese vasteland die tot de Phoenix-organisatie behoren.

“Met het apotheekmerk BENU wil Phoenix internationale naamsbekendheid en merkenvoorkeur opbouwen. Tevens biedt een Europese naam mogelijkheden om eigen producten en services te ontwikkelen. De schaalgrootte zal hierbij zorgen voor synergie-effecten”, aldus Frank Groβe-Natrop, bestuursvoorzitter van Brocacef Holding NV.

“Er is gekozen voor de naam BENU omdat het een korte en krachtige naam is, die gemakkelijk is uit te spreken in verschillende talen. Onderzoek heeft aangetoond dat Nederlandse consumenten bij het zien van de naam en het logo de associatie leggen met een organisatie in de gezondheidszorg”, voegt Bart Tolhuisen, groepsdirecteur Retail toe. De vogel in het BENU logo vormt een link naar Phoenix. De vogel staat symbool voor leven, energie en vernieuwing.”

Nederland is het eerste land waarin het merk BENU Apotheken geïntroduceerd wordt. In het tweede kwartaal van 2012 zal de eerste BENU Apotheek geopend worden. Eind 2012 zullen de namen Escura Apotheek en LLOYDS Apotheken uit het farmaceutische landschap verdwenen zijn en zijn vervangen door BENU Apotheken.

BENU Apotheken wordt in grootte de tweede apotheekketen van Nederland met 180 apotheken en circa 1,7 miljoen klanten.