Benefietwandeling door Rotterdam voor gehandicapte kinderen

Stichting Natuur, Cultuur en Bewegen (NCenB) organiseert op zondag 29 mei 2011 de benefietwandeling Van Park tot Park. Deze wandeling leidt de deelnemers door een dertiental cultuurhistorische parken en wijktuinen in Rotterdam. Middels deze benefietwandeling wil stichting NCenB de gehandicapte leerlingen van de Tyltylschool uit Rotterdam een financieel steuntje in de rug geven.

Waarom steunen wij de Tyltylschool?
De Tyltylschool biedt onderwijs aan meervoudig gehandicapte kinderen. De aanschaf van vooral speciale beweegapparatuur is voor de school niet haalbaar binnen de reguliere budgetten. Met de opbrengst van het benefietwandelevenement ‘Van Park tot Park’ wil de stichting NCenB de aanschaf van deze kostbare apparatuur vergemakkelijken.

Welke afstand kunnen de deelnemers lopen?
De totale lengte van de Van Park tot Park-wandeling is 52 kilometer en voert langs dertien Rotterdamse parken en tuinen. Deelnemers mogen zich inschrijven voor de afstanden 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer. Hiermee sponsoren zij de Tyltylschool met 1 euro per gelopen kilometer. Tevens mogen deelnemers zich laten sponsoren om zodoende extra geld voor de betreffende school op te halen.

De datum van de benefietwandeling is zorgvuldig gekozen. De laatste zondag in mei, dit jaar is dat op 29 mei, is sinds 2005 de door de ANWB georganiseerde Nationale Dag van het Park. Hieraan nemen circa 30 steden deel. De gemeente Rotterdam neemt dit jaar voor het eerst deel aan dit evenement, met de Van Park tot Park-route als thema. De projectgroep, die zorg draagt voor de organisatie van deze wandelroute, is samengesteld uit personen van stichting NCenB, de Tyltylschool en de Koninklijke Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoeding, regio Zuidholland.

Meer informatie: Benefietwandeling NCenB

Plaats een reactie