Benefietgala Pixels tegen Darmkanker groot succes

Stichting Pixels tegen Darmkanker op de laatste dag van de internationale darmkanker maand een bedrag van 65.000 euro opgehaald tijdens een benefietgala op Schiphol. De stichting die zich sinds anderhalf jaar inzet voor de strijd tegen de ziekte darmkanker, heeft zichzelf hiermee definitief op de kaart gezet.

Darmkanker is een ziekte die een stille ramp is in Nederland. Meer dan 12.000 mensen per jaar krijgen te maken met deze ziekte. Tijdens de gala avond waar meer dan 200 gasten aanwezig werd de darmkanker problematiek onder de aandacht gebracht door onder meer een presentatie van dr. Victor Verwaal van het Nederlands Kanker Instituut en een kort debat waarin Pixels tegen Darmkanker heeft laten zien dat zij een vuist maakt tegen darmkanker door op breed vlak samen te werken met diverse partijen waaronder de Belgische actie Stop Darmkanker van dr. Luc Colemont.

Naast de aandacht tegen darmkanker waren er diverse optredens en een veiling. Robert Valter opende de avond na het voorgerecht met een intiem pianoconcert. Na het hoofdgerecht van het diner vond er een veiling plaats. De veiling zou onder leiding staan van politicus Alexander Pechtold. Dhr. Pechtold moest door een belangrijk debat aanwezig zijn in de Tweede Kamer. Peter Trommelen, veilingmeester en directeur van veilinghuis ‘De Eland’ was direct bereid om dhr. Pechtold te vervangen. Tijdens de veiling was er nog wel een korte live verbinding met Alexander Pechtold.

De avond werd muzikaal afgesloten door Shary-An met de Sven Hammond Soul band. Shary-an bestormt momenteel de hitlijsten met haar hit Six Feet Under. Het optreden werd met een verrassingen afgesloten. Shary-Ann en de band hebben zichzelf geveild voor een huiskamer concert bij een van de gasten thuis.

‘Met het opgehaald geldbedrag ondersteunen wij onder meer een baanbrekend darmkankeronderzoek van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis te Amsterdam. Via de website van onze stichting en de acties die wij organiseren blijven wij aandacht vragen voor de strijd tegen darmkanker. Met goede voorlichting, screening en onderzoek kan de ziekte steeds beter voorkomen worden. De overheid zou hier ook een rol in moeten gaan spelen,’ aldus Marthen Bakker, voorzitter van stichting Pixels tegen Darmkanker.

Plaats een reactie