Benefietconcert groot succes

0
555

Afgelopen zaterdag, 8 mei 2010, heeft in Grand Café Prachtig onder de Erasmusbrug in Rotterdam een groot benefietconcert plaatsgevonden. Rev ’n Ros, bekend van X-factor, Edwin Monteyn, Ray Martin, Reddish en Unlimited Edition zorgden allemaal belangeloos voor een prachtig optreden deze avond, welke door het publiek zeer gewaardeerd werd. De opbrengst van het concert is bestemd voor het werk van STOPhersentumoren.nl.

Deze stichting is het enige fonds in Nederland wat 100% investeert in genezing en preventie van primaire hersentumoren. Dagelijks sterven in Nederland vier mensen aan hersenkanker waarbij opvallend veel jonge mensen en kinderen.

Het genezingspercentage van 0,3% maakt dat hersenkanker behoort tot een van de gevaarlijkste kankersoorten die je kunt krijgen. De organisatoren, allen deelnemers van het evenement Steppen Tegen Kanker, waren zeer blij met de opkomst en het bedrag van bijna 2250 euro welke ze aan het eind van de avond konden geven aan de voorzitter van de kankerbestrijdingstichting.

Voor meer informatie over het goede doel: www.STOPhersentumoren.nl

Vorig artikelBespreek tijdig gewenste plaats van overlijden
Volgend artikelDe eerste biologische test om verdachten te linken aan het tijdstip van het misdrijf
Alles begint en eindigt met onze hersenen. Elke gedachte, elk idee. Elke beweging, elk gevoel. Onze hersenen maken dat we het beleven en dat we het kunnen. Dat we in staat zijn tot kleine en grootse dingen. Bewust en onbewust. Diezelfde hersenen maken ons kwetsbaar; de kleinste afwijking kan letterlijk levensbedreigend zijn. Kun je nagaan hoe verwoestend een hersentumor is. Een indringer die zich nestelt op de meest cruciale plek in ons lichaam. Het overkomt in Nederland ieder jaar vele mensen. Jaarlijks komen er ong. 1500 kwaadaardige hersentumorpatiënten bij en ong. 900 goedaardige hersentumorpatiënten. Dat kunnen en mogen we niet accepteren. Daarom komt de Stichting STOPhersentumoren.nl in actie. We zamelen geld in om onderzoek mogelijk te maken naar iedere vorm van primaire hersentumnor, voor alle leeftijdscategoriën. Voor kinderen en volwassenen. Zodat we hersentumoren zo snel mogelijk met succes kunnen bestrijden. We hebben inmiddels de eerste omvangrijke onderzoeken kunnen financieren en resultaten geboekt.