Benefietavond 1000 kaarsjes krijgt eervolle vermelding

Op 10 maart 2010 ontving de Stichting 1000 kaarsjes voor Juultje tijdens de uitreiking van de Gouden Giraffe Awards een aanmoedigingsprijs voor de succesvolle en indrukwekkende benefietavond die zij op 15 maart 2009 organiseerde. 1000 kaarsjes voor Juultje behoorde niet tot de drie genomineerden in de categorie MVO, maar ontving tot haar grote vreugde toch een prijs, namelijk een speciaal in het leven geroepen aanmoedigingsprijs. De Gouden Giraffe MVO ging naar stichting De Belevenis.

Uit alle inzendingen voor de felbegeerde award werd 1000 kaarsjes, samen met 4 anderen, begin januari geselecteerd om zich te presenteren aan de vakjury. Het belangrijkste hierbij was het aantonen van de maatschappelijk impact die het evenement heeft gehad. Na deze juryronde bleek dat de stichting 1000 kaarsjes niet door was naar de finale ronde. Maar de jury gaf aan zeer onder de indruk te zijn van het werk van de stichting. Daarom werd besloten een speciale aanmoedigingsprijs in het leven te roepen en de benefietavond op die manier een eervolle vermelding te geven.

‘Wij waren al heel erg vereerd dat we door de 1ste ronde kwamen. Wij zijn een kleine stichting en hadden niet verwacht dat we tussen alle grote evenementenbureaus en bekende goede doelen werden uitgekozen. Om deze reden waren we dan ook niet verbaasd dat wij niet tot de uiteindelijke kanshebbers behoorden. Dat we nu toch deze aanmoedigingsprijs hebben gekregen, is een kroon op ons werk. Zo zie je maar waar een kleine stichting groot in kan zijn.” Aldus Kiki van Erven, oprichter en voorzitter van de stichting 1000 kaarsjes voor Juultje.

De stichting 1000 kaarsjes voor Juultje werft fondsen om de continuïteit van het wetenschappelijk onderzoek naar de zeldzame en levensbedreigende ziekte LCH te garanderen. Op 15 maart ’09 organiseerde de stichting een grootse benefietavond in Theater Diligentia in Den Haag. Mede door de belangeloze medewerking van Candy & Hans Dulfer, Kasper van Kooten, Diligentia en nog vele anderen, werd deze avond een grandioos succes. Het was een avond vol top-entertainment, maar er werd ook een persoonlijke snaar geraakt. De ziekte LCH kreeg deze avond een gezicht. De totale opbrengst van de avond was maar liefst € 65.000. Een hele essentiële bijdrage voor Juultje en haar lotgenootjes.

Het volgende evenement dat de stichting op de agenda heeft staan is een klassieke autorally. Deze zal in oktober dit jaar gehouden worden in de omgeving van Den Bosch. Meer info hierover binnenkort op www.1000kaarsjes.nl.

Plaats een reactie