Ben je zwanger op 25 september?

Zoveel mogelijk bolle buiken op één foto. Op 25 september 2011 wil ontwikkelingsorganisatie Simavi het record breken om zoveel mogelijk zwangere vrouwen op de foto te krijgen. Met deze recordpoging vraag Simavi aandacht voor het probleem moedersterfte. Per dag sterven er wereldwijd bijna duizend vrouwen in het kraambed, met name in ontwikkelingslanden. Met de zorg en medicijnen die wij kennen zou dat helemaal niet zo hoeven te zijn.

Ben je zwanger op 25 september? En wil je iets doen voor moeders in ontwikkelingslanden? Kom in actie voor wereldmoeders en doe mee aan deze bijzondere recordpoging. Op zondag 25 september 2011 om 14.00 uur op de Kerkbrink in Hilversum gaat fotografe MeRy proberen het huidige record van 119 vrouwen op één foto te verbreken. Bij de recordpoging zal ook musicalster Antje Monteiro, ambassadeur van Simavi, aanwezig zijn.

Estafette
De recordpoging is onderdeel van de Estafette voor Wereldmoeders. Ongeveer 150 Nederlandse vrouwen rijden in een karavaan met vintage Volkswagen busjes langs veertien Nederlandse Millennium Gemeenten om aandacht te vragen voor het probleem moedersterfte. De Estafette voor Wereldmoeders is een initiatief van Simavi in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij, VNG International (Millennium Gemeenten), het tijdschrift esta, Rutgers WPF en WellWater. Doe mee met de actie en kijk op www.simavi.nl/wereldmoeders.

Foto uploaden
Kun je niet de 25e? Of ben je niet zwanger? Dan kun je toch meedoen. Upload nu een foto van jezelf met zwangere buik of met je kid(s) via hyves , facebook, twitter of e-mail wereldmoeders@simavi.nl en maak kans op een professionele fotoshoot! De foto’s worden gestuurd aan staatssecretaris Knapen van Ontwikkelingssamenwerking om erop aan te dringen dat de staatssecretaris alles op alles zet om moedersterfte te verminderen. Hoe meer foto’s, hoe duidelijker de boodschap aan de staatssecretaris!

Plaats een reactie