Ben ik wel klaar voor een kind?

Wat komt er op je af zodra je besluit dat je kinderen wil? Nogal wat, zo ondervindt ook programmamaker Bo Jeuken. Bij háár sloeg in ieder geval direct de twijfel toe: Ben ik wel klaar voor een kind? Is mijn partner echt de juiste persoon? Kán ik überhaupt kinderen krijgen?

Met de nodige humor en zelfspot nemen Bo en haar vriend Stef je vanaf het prille begin mee in deze ingewikkelde, verwarrende en voor velen herkenbare periode uit een mensenleven.

KRO-NCRV De Roze Dolk
De nieuwe KRO-NCRV serie ‘De Roze Dolk’ geeft een eerlijk en intiem portret van twee mensen bij wie het hoofdstuk ‘kinderen’ zich heeft aangediend.

De Roze Dolk

De Roze Dolk geeft een eerlijk en intiem portret van twee mensen bij wie het hoofdstuk ‘kinderen’ zich heeft aangediend. Ook interviewt Bo aan de hand van haar eigen worstelingen verschillende mensen die op een eigentijdse manier bezig zijn met de kinderwens.

Zo ontstaat een verrassend tijdsbeeld op het krijgen van kinderen anno nu: In hoeverre kun je controle uitoefenen op iets dat zo onvoorspelbaar is als de weg naar het ouderschap? En moet je dat überhaupt wel willen?

De Roze Dolk vertelt een herkenbaar verhaal. Niks extreems, maar simpelweg wat ons bijna allemaal overkomt wanneer je in deze levensfase belandt. En dat is, zo blijkt, al ingewikkeld genoeg.

TV uitzending

De Roze Dolk, 4 afleveringen vanaf donderdag 15 maart 2018 om 21:45 uur bij NPO 3.

Plaats een reactie