Beleef Nationale Molendag

Tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag op 14 mei 2011 is er van alles te beleven bij de Zuid-Hollandse molens. Zuid-Holland is de meest molenrijke provincie van Nederland met haar 228 molens. Provincie Zuid-Holland heeft het jaar 2011 uitgeroepen tot themajaar ‘Leve de Molens!’ en stimuleert activiteiten die het belang van de molens benadrukken. Nationale molendag is bij uitstek een dag om molens te bezoeken en te beleven.

Neem bijvoorbeeld een kijkje in de Jan van Arkel in Arkel, die momenteel gerestaureerd wordt of in de Kameel in Schiedam, die na restauratie opnieuw geopend wordt. Hier kunt u gefascineerd raken van de technieken, die gebruikt worden om de molens levend te houden. Ook kunt u met de kinderen naar Aarlanderveen, naar de enige nog werkende molenviergang in de wereld! In alle vier de molens is er een programma. Of ga naar Haastrecht, waar de feestelijke opening van de Molen achter Haastrecht plaatsvindt en in oude glorie is hersteld.

Er is voor jong en oud van alles te zien en te beleven tijdens deze Molendag. Kijk voor deze en andere activiteiten op www.levedemolens.nl, pagina Activiteitenkalender. Op www.nationalemolendag.nl staan nog veel meer molenactiviteiten.

Met de themajaren agendeert de provincie een cultuurhistorisch onderwerp met als doel bewustwording en draagvlak te bevorderen, waardoor cultureel erfgoed blijvend kan bijdragen aan de ruimtelijke kwaliteit. In 2011 vinden onder het motto ‘Leve de Molens!’ allerlei activiteiten plaats op en rondom de molens, die het belang van de molens voor het Zuid-Hollandse landschap benadrukken en gericht zijn op het benutten van de molen voor toerisme en recreatie.

Plaats een reactie