Het belang van Tagatesse mag niet te ‘Light’ opgenomen worden

Enkel onder een microscoop kan je het verschil zien met de traditionele suikerkristallen. Zonder problemen zal dit nieuwe product de smaaktest van de meest fanatieke zoetekauw doorstaan. En toch is deze nieuwkomer geen gewone suiker. Wel dé suikervervanger van de toekomst.

Een revolutie die we te danken hebben aan Damhert. Deze Belgische producent van gezonde en functionele voeding ontwikkelde een technologie om betaalbaar Tagatesse te produceren en die in allerlei voedingsmiddelen te verwerken. Tagatesse, de tafelsuiker op basis van Tagatesse, moet de grote doorbraak van deze gezonde zoetstof inluiden. Een product, niet alleen op maat van diabetici en obesitaspatiënten, maar ook voor mensen die willen afslanken of gewoon een verstandig alternatief zoeken voor plantaardige suiker.

Totaalpakket aan voordelen
Tagatesse is een natuurlijke suiker die uit lactose verkregen wordt. Producten die gezoet worden met Tagatesse onderscheiden zich van andere ‘sweeteners’ dankzij hun totaalpakket aan voordelen.

• Een lage caloriewaarde van amper 1,5 Kcal/g. Bij gewone suiker is dat 4 K cal/g.
• Een prebiotisch effect dat zorgt voor een optimale darmwerking en daardoor ook de algemene gezondheid ten goede komt.
• Een glycemische index van praktisch nul. De invloed op de bloedsuikerspiegel is zo goed als nihil. Ideaal voor diabeten.
• 100 % tandvriendelijk. Veroorzaakt absoluut geen tandbederf.
• Niet laxatief: dus ook geen buikkrampen.
• Temperatuurbestendig en daardoor geschikt om te verwerken in zowel warme als koude gerechten.
• De smaak: vergelijkbaar met suiker, zonder een artificiële nasmaak.
• Puur natuur! Op basis van lactose, dat we terugvinden in zuivelproducten. Dit is dus geen kunstmatig of synthetisch zoetje (en na behandeling zonder sporen van lactose).
• Iedereen kan gerechten naar eigen wens zoeten.

Kort samengevat is Tagatesse onder de merknaam Tagatesse eigenlijk geschikt voor iedereen: elke persoon die van gezonde voeding houdt, iedere bewuste eter, elke diabeet, jong en oud…

Tagatesse wordt o.a. verwerkt in een groot aantal Damhert producten zoals; confituur, chocopasta, koekjes, cacaopoeder en chocolade.

Wat is Tagatesse
Tagatesse is een witte korrelige substantie die in niets verschilt van de doorsnee suiker, zoals die al vele jaren in de voorraadpotten van onze keukens zit. Die we veelvuldig gebruiken als we aan het bakken slaan, zin hebben in een pannenkoek of de koffie liever iets zoeter drinken. De smaak van Tagatesse is zelfs volkomen identiek. Nochtans heeft Tagatesse in de verste verte niets te maken met de traditionele, plantaardige suiker.

Tagatesse is een natuurlijke suiker die uit lactose (melksuikers) verkregen wordt. Hij is in kleine hoeveelheden aanwezig in zuivel en in bepaalde fruitsoorten. Maar in gesteriliseerde koeienmelk zit er bijvoorbeeld wel dubbel zoveel als in sinaasappelen.

Door hydrolyse wordt de lactose opgesplitst in glucose en galactose. Die galactose wordt door middel van een enzymatisch proces dan weer omgezet in D-Tagatesse. Na een laatste zuiveringsproces wordt een mooie witte kristalsuiker bekomen, met een heerlijk natuurlijke suikersmaak. De uiteindelijke Tagatesse-kristallen bevatten geen enkel spoor meer van lactose en glucose. Het is daarom ook lactosevrij.

Omdat het een natuurlijke suiker is, kan je Tagatesse absoluut niet in hetzelfde rijtje zetten als Aspartaam of andere synthetische suikervervangers.

Ondanks alle tegenkantingen: een superlage caloriewaarde
Alsof dat nog niet voldoende gezondheidsargumenten pro zijn, heeft Tagatesse ook nog eens een zeer lage caloriewaarde. Meer zelfs: met zijn 1,5 Kcal/g bestaat er geen enkele andere suiker of zoetmiddel met een lagere caloriewaarde. Bij gewone suiker mag je tellen op een caloriewaarde van 4 Kcal/g. En het verschil met Fructose en Matinol is eveneens groot. In sommige van de Tagatesse-producten ligt de caloriewaarde zelfs tot 70 procent lager dan bij een vergelijkbaar product met suiker. Je kunt dus gerust spreken van een revolutionaire lightsuiker. Toch smaakt Tagatesse even lekker of zelfs nog lekkerder dan de suiker die we al jaren gebruiken.

Op youtube.com is ook een filmpje te zien over Tagatesse.

Ga naar www.youtube .com toets tagatose in, druk op search en de film verschijnt.

Plaats een reactie