Bekroning voor hulpaandrijving rolstoelgebruikers

Indes is bekroond met de Red Dot Award 2013 voor de ontwikkeling van Wheeldrive; de nieuwe generatie hulpaandrijving voor gebruikers van een handbewogen rolstoel.

Indes wint RedDot Award 2013, Wheeldrive 2

De Red Dot Award is een prestigieuze prijs voor product design die wordt toegekend aan de beste internationale innovaties.

Wheeldrive bestaat uit twee elektrisch aangedreven wielen die bevestigd kunnen worden op bijna alle gangbare rolstoelen in de markt. Dit geldt voor zowel nieuwe rolstoelen als voor modellen die momenteel in gebruik zijn zodat aanschaf van een nieuwe rolstoel niet nodig is.

Indes wint RedDot Award 2013, Wheeldrive

Het idee achter Wheeldrive is om mobiliteit van mensen te vergroten en de stap naar een elektrische rolstoel uit te stellen of zelfs uit te sluiten. Door middel van de Power Assist Technology wordt het hoepelen minder zwaar en wordt de gebruiker ontlast, vergelijkbaar met het principe van de elektrische fiets.

De kracht van Indes is om deze technologie als een flexibel platform toe te passen, gericht op de behoeften van een specifieke gebruikersgroep. Bij de ontwikkeling van Wheeldrive zijn gedurende de gehele ontwikkeling eindgebruikers betrokken om het product zo goed mogelijk te laten functioneren in uiteenlopende gebruiksomgevingen. Met het winnen van de Red Dot Award wordt de toegevoegde waarde van Wheeldrive, de kwalitatieve uitstraling en het gebruikersgerichte design bevestigd.

Red Dot Award
Met meer dan 15.000 inzendingen uit ruim 70 landen behoren de internationale Red Dot Design Awards tot de grootste en meest prestigieuze designwedstrijden ter wereld. De jury bestaat uit designdeskundigen met een internationale reputatie die de inzendingen ondermeer beoordelen op het niveau van innovatie, functionaliteit, ergonomie, kwaliteit van de uitvoering, emotionele waarde en duurzaamheid.

De Red Dot Awards voor productontwerp worden uitgereikt in 19 productcategorieën. Indes viel met Wheeldrive in de prijzen binnen de categorie ‘life science and medicine’. Deze internationale erkenning motiveert Indes in het gericht ontwikkelen van technologische innovaties waar mensen op kunnen vertrouwen.

Meer informatie
http://www.indes.eu

1 gedachte over “Bekroning voor hulpaandrijving rolstoelgebruikers”

  1. Lijkt mij.handig voor mensen met minder kracht, en de scootmobiel uit te stellen.
    Graag meer info. en prijsstelling, ik zoek namelijk wat hulpkracht voor mijn rolstoel.

    Beantwoorden

Plaats een reactie