Bekkenbodemzorg VUmc naar Alant Vrouw Amsterdam

De bekkenbodempoli van VU medisch centrum werkt voortaan samen met Alant Vrouw Amsterdam, een zelfstandig behandelcentrum voor bekkenbodemzorg. Alant Vrouw richt zich vooral op de behandeling van patiënten met veelvoorkomende bekkenbodemklachten als ongewild urineverlies of verzakking van de baarmoeder, maar ook op vervolgonderzoek na een afwijkend uitstrijkje. De patiënt wordt door de samenwerking snel geholpen en krijgt, dankzij de bundeling van hoogwaardige zorg en innovatieve technieken, de beste diagnose en behandeling.

Veel vrouwen kampen met ongewenst urineverlies, verzakking van blaas of baarmoeder, terugkerende blaasontstekingen, pijn bij vrijen of plassen of moeizame ontlasting. Bij Alant Vrouw werkt een multidisciplinair team samen voor de beste behandeling. De patiënten van VUmc gaan naar dezelfde gynaecologen, maar op een andere locatie, kleinschalig van opzet, en met zorg op hoog niveau.

Hans Brölmann, afdelingshoofd verloskunde en gynaecologie bij VUmc: “Het grote voordeel is dat de locatie bij Alant Vrouw Amsterdam een prettige, vriendelijke omgeving biedt met minder ‘ziekenhuisgevoel’. Hier werken specialisten die onder één dak het hele traject van bekkenbodemzorg bieden, van eerste klacht tot nazorg. Bij complexe problemen kunnen we de patiënt eenvoudig door- of terugverwijzen naar VUmc.”

Niet alleen VUmc, maar ook het AMC werkt samen met Alant Vrouw. Jan-Paul Roovers, medisch directeur Alant Vrouw en gynaecoloog bij het AMC: “Het is goed dat twee universitair medische centra op dit gebied samenwerken. Op deze manier delen we kennis, verbeteren we het wetenschappelijk onderzoek naar bekkenbodemproblemen en biedt het extra mogelijkheden voor specialisten in opleiding.

Patiënten kunnen bij Alant Vrouw Amsterdam terecht na doorverwijzing door de huisarts of specialist. Behandeling wordt geheel vergoed door de zorgverzekeraars.

Alant Vrouw Amsterdan is de tweede vestiging van Alant Vrouw in Nederland. Het eerste centrum – een samenwerkingsverband tussen Alant Vrouw en het UMC Utrecht – staat in Bilthoven en ging in 2002 van start.

Plaats een reactie