Veel bekijks op open dag ziekenhuis

Zaterdag 20 maart was het een gezellige drukte op locatie Amersfoort Elisabeth van Meander Medisch Centrum. De open dag trok een kleine tweeduizend belangstellenden, onder wie veel kinderen. Ze stonden in de rij om hun pols in het gips te laten zetten. Ook bij de KNO-arts die de trommelvliezen bekeek, was het druk.

Op de open dag was er voor elk wat wils: testjes, demonstraties, uitleg en de mogelijkheid om vragen te stellen aan zorgprofessionals. Daar werd volop gebruik van gemaakt in de kraampjes op de uitgebreide zorginformatiemarkt. Voor de kinderen waren er diverse leuke en leerzame activiteiten gemarkeerd met een Smiley, een verwijzing naar het kindvriendelijke karakter van Meander volgens de vereniging Kind en Ziekenhuis.

De bezoekers toonden niet alleen interesse voor de rondleidingen langs diverse afdelingen, maar waren ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om er te gaan werken. De komende jaren zijn er in de zorg vele mogelijkheden om aan de slag te gaan. De bevolking vergrijst en het aantal zorgverleners neemt vooralsnog niet navenant toe.

Landelijk trok de open dag ziekenhuizen 200.000 bezoekers naar de honderd ziekenhuislocaties die meededen. Het was voor het eerst dat ziekenhuizen tegelijkertijd hun deuren voor het publiek openden. De open dag vormde de afsluiting van de campagne ‘Het Ziekenhuis Zorgt’, die de afgelopen drie jaar door de NVZ vereniging van ziekenhuizen is gehouden. De campagne had tot doel het imago van de Nederlandse algemene ziekenhuizen te verbeteren.

Plaats een reactie