Bekende Amerikaanse Walt Disney kunstenaar veilt exclusieve tekening voor het goede doel

Op 12 mei wordt in Disney winkel PoohShop te Scheveningen het officiële startsein gegeven van een bijzondere Walt Disney benefietveiling in samenwerking met de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN). Niemand minder dan de Amerikaanse Walt Disney beeldhouwer Rubén Procopio komt naar Nederland om de veiling te openen. Hij zal tevens een exclusieve en op maat gemaakte tekening veilen voor het goede doel. Een unicum voor ware Disney liefhebbers.

Walt Disney is voor velen een grote inspiratiebron. Jong en oud zijn verknocht aan de vrolijke en wereldberoemde figuren zoals Mickey Mouse, Winnie the Pooh en Aladdin. Zo ook Pim Stassen, eigenaar van Disney winkels PoohShop in Helmond en Scheveningen en tevens initiatiefnemer van de benefietveiling die ten goede komt aan het Crohn en Colitis Ulcerosa Fonds (CCUFonds). Dit fonds is opgericht voor mensen met de chronische darmziektes crohn en colitis ulcerosa.

Het persoonlijke verhaal van Pim Stassen
Het idee om op een ludieke manier geld in te zamelen voor dit goede doel komt niet zomaar uit de lucht vallen. Pim Stassen heeft namelijk dagelijks te maken met de gevolgen van een chronische darmziekte. Zijn 22-jarige dochter Jennefer heeft een zware vorm van colitis Ulcerosa met alle ellende van dien. Ook Pim Stassen heeft in lichte mate last van deze ziekte, maar bij hem is het met medicijnen gelukkig goed onder controle te houden. Pim Stassen: ‘In de ziekenhuizen wordt Jennefer redelijk goed geholpen, maar daarbuiten worden we aan ons lot overgelaten. Het probleem is dat deze ziekte geen uiterlijke kenmerken vertoont. Leven met deze ziekte is daarom extra moeilijk, omdat je van de buitenwereld niet de aandacht krijgt die je verdient. Het CCUFonds richt zich specifiek op de menselijke kant van de ziekte. Vandaar de keuze voor dit goede doel.

Met de deelname van Rubén Procopio, de man die aan de wieg stond van filmkarakters Ursula (De kleine zeemeermin) en het Beest (Belle en het Beest), hoopt Pim Stassen veel aandacht te kunnen vragen voor deze nare ziekte. Rubén Procopio is één van de weinige mensen die voor Walt Disney beelden en filmkarakters mag ontwerpen en hij heeft dan ook een grote schare fans, waaronder de bekende Nederlandse pianist Wibi Sourjadi en presentator Carlo Boszhard.

Geld inzamelen met Walt Disney
Alles wordt uit de kast gehaald om dit bijzondere initiatief te laten slagen. Op 12 mei wordt in de PoohShop te Scheveningen het startschot gegeven voor de benefietveiling op E-bay. Disney liefhebbers kunnen o.a. bieden op een exclusieve tekening die op 18 mei persoonlijk wordt gemaakt door Rubén Procopio. De hoogste bieder mag zelf bepalen welk karakter hij graag getekend wil hebben. Daarnaast schenkt PoohShop zelf nog twee door Rubén Procopio gesigneerde limited-editionbeelden. Via de website van PoohShop kunnen loten worden waarmee men mooie prijzen kan winnen. Verschillende ondernemers uit de regio hebben samen voor een groot prijzenpakket gezorgd, bestaande uit o.a. een ritje in een Ferrari en een tienerfiets van het merk Sparta. Tot slot wordt aan de klanten van PoohShop gevraagd om een donatie te schenken bij iedere aankoop. De benefietveiling op E-bay sluit op 17 mei om 22.00 uur. Op 18 mei zal de feestelijke afsluiting plaatsvinden in de Disney winkel in Helmond. Hier zal ook bekend worden gemaakt hoeveel de actie heeft opgebracht.

Plaats een reactie