Behoeften, gevoelens en emoties van de ouder wordende mens

0
781

De verhalenbundel Op zoek naar een mens is een confronterend en ontroerend boek over ouder worden, gezien vanuit het perspectief van zowel zorgdrager als zorgverlener. Auteur Leo van Erp is al sinds 1979 actief in de welzijn- en zorgsector in Nederland, meest recent als directeur van een zorginstelling. En zorg voor ouderen gaat ons allemaal aan, of we nu zelf in de zorg werkzaam zijn of te maken krijgen met ouder wordende familieleden. Op zoek naar een mens geeft beide groepen een gezicht.

Leo van Erp, Op zoek naar een mensDe laatste decennia is veel aandacht besteed aan de beheersbaarheid van de kosten van de zorg. Hierdoor zijn zowel de ouderen als de zorgverleners op de achtergrond geraakt. Maar in het dagelijkse werk in de zorg ontmoeten ouderen en zorgverleners elkaar. In deze ontmoetingen komen niet alleen lijden, angst en verdriet naar voren, maar ook betrokkenheid, blijdschap, liefde en passie.

In Op zoek naar een mens heeft Leo van Erp verhalen opgetekend, waarin de behoeften, gevoelens en emoties van de ouder wordende mens, van hun familie en van de zorgverleners de hoofdrol spelen. Het boek geeft op die manier een gezicht aan de mensen die zijn aangewezen op zorg en aan degenen die voor hen zorgen. Met het optekenen van de verhalen heeft Leo van Erp, directeur van een zorginstelling, ook een gezicht willen geven aan de bestuurder, die zich laat raken door de ontmoeting met hen die in de zorginstelling wonen, werken of er op bezoek zijn. De bestuurder die zich daarbij steeds weer realiseert dat van alle aspecten van de zorg er één centraal staat: de mens.

Over de auteur
Leo van Erp is werkzaam in de ouderenzorg als voorzitter Raad van Bestuur van de Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen, een organisatie voor verpleeg- en verzorgingshuiszorg, welzijn en thuiszorg. Hij is sinds 1979 actief in welzijn- en zorgsector in Nederland.

Op zoek naar een mens is te koop en te bestellen via diverse (internet) boekhandels. Op zoek naar een mens is het derde boek dat via Schrijversmarkt.nl wordt uitgegeven.

Boekgegevens
Auteur: Leo van Erp
Titel: Op zoek naar een mens
ISBN 978-94-6141-003-0
Uitgever: Uitgeverij Het Tweede Gezicht
Prijs € 10,- | 136 pagina’s | paperback