Behandeling liesbreuken bij kleine kinderen in Vlietland Ziekenhuis

Liesbreuken of afwijkingen aan de zaadbal bij kleine kinderen komen niet vaak voor. Om deze aandoeningen bij patiëntjes optimaal te kunnen behandelen, worden kinderen in de leeftijd van 6 tot 24 maanden voortaan in het Vlietland Ziekenhuis geopereerd en niet meer in het IJsselland Ziekenhuis of Sint Franciscus Gasthuis.

Vlietland Ziekenhuis

Kinderarts Esther Hentzen-Alders: “Het Vlietland Ziekenhuis heeft kwalitatief goede faciliteiten en een gespecialiseerd team om deze kinderen te behandelen”.

Hoe vaker, hoe beter
“Omdat deze aandoeningen bij kinderen van deze leeftijd niet vaak voorkomen, worden de behandelingen geconcentreerd in één ziekenhuis”, vertelt Nicolaj Soesman, chirurg. “Hierdoor voeren de chirurgen deze operatie vaker uit. Hoe vaker iemand iets doet, hoe beter iemand er in wordt. Onze chirurgen en die van het IJsselland Ziekenhuis en Sint Franciscus Gasthuis opereren daarom deze patientjes voortaan alleen nog in het Vlietland Ziekenhuis. Daarnaast bestaat het team uit een kinderarts en een anesthesioloog van het Vlietland Ziekenhuis. Allemaal hebben wij kinderen als speciaal aandachtsgebied. Hierdoor krijgen zij de meest optimale behandeling”.

Goed begeleiden
Het opereren van kinderen vergt vaak een andere aanpak, weet ook anesthesist Darryl Coll. “Niet alleen is bij kinderen alles kleiner en verfijnder, maar een operatie is voor een kind vaak ook ingrijpender. Het is daarom belangrijk dat zij goed worden begeleid, zowel voor als na de operatie. Kinderen krijgen zowel voor als na de behandeling goede begeleiding van pedagogisch medewerkers. Daarnaast mogen ouders aanwezig zijn bij het inleiden van de narcose”.

Opereren in het Vlietland
Kinderen kunnen gewoon naar de polikliniek van het Sint Franciscus Gasthuis en IJsselland Ziekenhuis komen, maar wanneer zij moeten worden geopereerd aan hun liesbreuk of zaadbal, wordt dit gedaan in het Vlietland Ziekenhuis. Daarna komen zij weer op controle bij hun eigen kinderarts in hun eigen ziekenhuis.

Smiley
De Kinderafdeling van het Vlietland Ziekenhuis, waar de patiëntjes na hun operatie komen te liggen, heeft twee Smileys gekregen van de vereniging van Kind en Ziekenhuis. Dit betekent dat de zorg op de Kinderafdeling voldoet aan alle kindvriendelijke criteria die de vereniging stelt. Eén van de criteria is bijvoorbeeld dat de ouders dag en nacht bij hun kind mogen blijven.

Plaats een reactie