Behandelen en voorkomen van sportblessures

0
838

Bij blessurevrij sporten zijn 2 zaken van groot belang: het behandelen van blessures én het voorkomen van sportblessures, zodat behandeling minder vaak nodig is in de toekomst.

In de uitgave ‘Sport Blessure Vrij’ vindt u de belangrijkste informatie over het voorkomen van sportblessures. Wat is een goede sportuitrusting, maar ook hoe weer te beginnen na een blessure.

Heeft u toch een blessure opgelopen dan is een goede en snelle Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen (EHBSO) heel belangrijk. Het herstel van een blessure begint namelijk al op het moment dat de eerste hulp wordt geboden. De uitgave behandelt de belangrijkste informatie, die nodig is voor eerste hulp bij sportblessures. Stapsgewijs leest u voor wat u moet doen om erger te voorkomen.

Onmisbaar voor trainers, coaches, teambegeleiders, verzorgers, scheidsrechters en bestuursleden!

Downloaden
Sport Blessure Vrij
Voetbal Blessure Vrij

Het document ‘Sport Blessure Vrij’ is een vernieuwde uitgave van het boekje uit 2006 en is een uitgave van de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG), Consument en Veiligheid.

In samenwerking met Het Oranje Kruis en NOC*NSF. Bij de uitgave ‘Voetbal Blessure Vrij’ is ook medewerking verleend door de KNVB.