Behandelcentrum DermaTeam Middelburg opent begin september haar deuren

0
893

De maatschap Dermatologie en het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom starten samen met Werner Habets, dermatoloog in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Vlissingen, een Zelfstandig Behandelcentrum (ZBC).

De samenwerking is bedoeld om de kwaliteit en de continuïteit van de zorg aan de Zeeuwse patiënten met dermatologische aandoeningen te verbeteren. De naam van het centrum wordt DermaTeam Middelburg.

Sinds het vertrek van zijn collega in 2005 is Habets de enige dermatoloog in het ADRZ. Het lukte hem niet om een nieuwe collega naar Vlissingen te halen. Samenwerken met de drie dermatologen uit Bergen op Zoom bood meer mogelijkheden. Inmiddels zijn twee dermatologen aangetrokken die vanaf september het DermaTeam komen versterken: mw. dr. Sarah Konijn en de heer Ivo Nagtzaam. Sarah Konijn is een ervaren dermatoloog uit het Havenziekenhuis in Rotterdam. Ivo Nagtzaam is een jonge dermatoloog, net klaar met zijn opleiding. De nieuwe maatschap bestaat na hun komst uit zes dermatologen. Zij werken vanaf september deels in het nieuwe behandelcentrum in Middelburg en deels in het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom.

De zelfstandige, nieuwe polikliniek biedt straks dermatologie aan over de volle breedte, inclusief de meer complexe zorg zoals chronische wonden (ulcus cruris), lymfoedeem, spataderen (inclusief EVLT/VNUS), operatieve dermatologie en dagbehandelingen bij huidkanker, lasertherapie, lichttherapie en dagbehandelingen psoriasis en eczeem. Voor de speciale zorg rond spataderen komt er een spataderpoli.

Het pand waarin het DermaTeam wordt gehuisvest, gebouw ‘De Barcode’, is momenteel in aanbouw op Park Veldzigt. Dit kantorenpark in Middelburg ligt op loopafstand van het Centraal Station en is gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg. De oplevering van het gebouw is gepland rond 1 mei van dit jaar. Vanaf die datum wordt het behandelcentrum ingericht. De officiële opening is in september.

Vorig artikelOprichting groot pathologie-laboratorium Symbiant een feit
Volgend artikelAtrium MC mag gaan dotteren
Met 367 bedden is het Lievensberg een middelgroot ziekenhuis. Ruim 110 medisch specialisten en circa 1.600 medewerkers verlenen zorg aan de inwoners van West-Brabant en de Zeeuwse gemeenten Tholen en Reimerswaal. Bovenregionaal verzorgt Lievensberg de specialistische functies psychiatrie (plus een Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis PAAZ), geriatrie (plus een Geriatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis GAAZ) en de dagbehandeling revalidatie. Het ziekenhuis kent daarnaast drie speerpunten: pijnbestrijding, oncologie en de zorg voor de oudere patiënt. Het Lievensberg ziekenhuis biedt alle moderne ziekenhuiszorg, inclusief spoedeisende hulp en intensive care. Het ziekenhuis investeert regelmatig in nieuwe onderzoek- en behandeltechnieken, trekt nieuwe medisch specialisten aan en schoolt medewerkers regelmatig bij. Kwaliteit en veiligheid staan centraal bij alles wat wordt ondernomen.